eDelicios

Salată rapidă cu ton – o rețetă poloneză, care face furori și care este în topul preferințelor

Românii sunt cunoscuți în toată lumea cu anumite tipuri de mâncare tradiționale, foarte gustoase și apreciate în toată lumea.

Dar acesta, bineînțeles nu este un caz singular. Spre exemplu astăzi vom arunca o privire în bucătăria vecinilor noștri din Polonia.

Și ei la rândul lor aau foarte multe preparate ca le-au dus numele peste tot. Dar astăzi vom vorbi în special despre o salată foarte gustoasă și cu un gust proaspăt.

Aceasta a devenit atât de cunoscută încât o poți vedea inclusiv în unele filme foarte cunoscute. Este vorba despre salata cu ton care este foarte apreciată și de polonezi.

Se face destul de repede și este rapid pe placul tuturor celor care o gustă. Ai nevoie de ingrediente simple care cel mai probabil se găsesc deja în frigiderul tău.

Dacă o s-o prepari o singură dată doar ca să vezi ccum e, te vei îndrăgosti imediat și îi vei face loc pe masa ta cu fiecare ocazie importantă sau nu.

Vei avea nevoie de 150 de grame de orez fiert, de 150 de grame de cașcaval, de 2 conserve de ton în ulei, de 250 de grame de maioneză, de 50 de grame de ceapă verde, de 3 ouă fierte, de jumătate de linguriță cu sare, puțin piper negru abia măcinat.

Începe să pregătești salata poloneză prin tocarea cozilor de ceapă cât de mărunt se poate. Rade ouăle fierte și cașcavalul.

Ia după aceea un bol suficient de mare încât să poți asambla salata în el. Primul strat al salatei tale va fi compus din orezul pe care îl vei fierbe în prealabil, așa cum faci de obicei.

Pune peste el suficientă maioneză și omogenizează foarte bine suprafața. Pune după aceea piper și sare după gust.

Aranjează după aceea și tonul din cutie. Pune maioneză și peste el. Mai pune și de această dată puțină sare cu pipier negru.

Următorul strat a fi cel compus din ceapa verde tocată. După acesta pune-l pe cel din cașcavalul ras.

Mai pune niște maioneză împreună cu sare și cu piper. La final pune stratul cu ouăle rase și fierte din timp.

Ca decor mai folosește puțină ceapă verde și dă salata la frigider pentru cel puțin jumătate de oră.

Dar dacă o ții mai mult timp la rece, salata ta va fi și mai bună pentru că aromele și ingredientele vor avea mai mult timp la dispoziției să se combine.

Acest fel de mâncare va fi unul foarte bun și sățios datorită tonului care va da un gust intens salatei.

Tonul este un tip de pește care la rândul său face parte din categoria alimentelor care conțin proteină. Avem nevoie de el pentru o alimentație sănătoasă și echilibrată.

În toate tipurile de pește, deci și în ton, se găsesc omega 3 și omega 6, aminoacizi sănătoși și chiar antioxidanți.

Proteinele de origine animală sunt foarte importante pentru un organism sănătos și pentru un corp care să arate bine.

Acestea ajută organismul să fie puternic în fața infecțiilor. De asemenea, tot consumul de pește oferă organismului suficientă energie necesară pentru mai multe ore.

Ba chiar mai mult, anumite tipuri de pește, sunt potrivite și hiar indicate pentru dietele de slăbire.

Peștele din conservă este aproape nelipsit din meniul nostru și pentru că are un gust deosebit, și pentru că are un preț accesibil, dar și pentru că se poate consuma ca atare.

Dar te-ai gândit vreodată dacă acesta are și anumite contraindicații? Răspunsul specialiștilor la această întrebare te va surprinde, cu siguranță.

De exemplu de cele mai multe ori avem impresia că heringul, macroul, tonul și nu numai, din conservă nu sunt chiar atât de bune pentru consum.

Dar în realitate lucrurile stau chiar diferit. Atunci când este conservat, peștele are mai multe proprietăți decât dacă ar fi păstrat în stare proaspătă.

Respectiv, este mult mai recomandat spre deosebire de cel care este înghețat și dezghețat în mod periodic.

Și totuși este la fel de important ca atunci când alegi o conservă de pește, indiferen de tipul acestuia, să verifici foarte atent starea cutiei.

Aceasta trebuie să fie intactă ca să nu riști vreo toxiinfecție alimentară. Mai e nevoie să fii atent și la valabilitatea menționată pe ambalaj, dar și la descierea conținutului de ingrediente pe care care le mai are peștele conservat.