eDelicios

Tarta de rosii cu branza

Fiecare sezon își are propriile lui combinații alimentare. Spre exemplu, primăvara sunt foarte bune salatele proaspete cu verdeața proaspătă.

Vara sunt potrivite tocănițele, salatele proaspete. Toamna putem să consumăm din ultimele fructe și legume care mai sunt disponibile în grădini și în piețe.

Iar iarna putem să mâncăm cu încredere legume murate sau marinate pregătite din timp. Desigur acestea sunt doar niște idei orientative pentru că fiecare își are acasă propriile idei despre cum poate să combine mai bine alimentele de sezon.

Pentru că acum ne aflăm în plină vară o combinație pe care nu trebuie să o ratăm este cea dintre brânză și roșii proaspete.

Pe acestea le putem consuma atât în stare proaspătă cât și în diverse preparate pregătite termic.

Ce ai spune în acest caz despre o tartă cu roșii și cu brânză? Astăzi ți-am pregătit o rețetă foarte ușoară, dar și foarte gustoasă. Și nu în ultimul rând, această rețetă este potrivită pentru sezonul cald.

Această rețetă se face din ingrediente pe care le poți găsi destul de ușor sau poate că le ai deja acasă la tine.

Pentru blat vei avea nevoie de 6-7 felii de pâine integrală, de 2 lingurite cu oregano, de 3 linguri cu ulei de măsline, de sare și de piper.

Vei umple tarta de roșii și brânză cu 250 de grame de ricotta, cu 50 de grame de parmezan, cu 100 de grame de feta, cu o mână de busuioc și cu 2 ouă.

Toppingul va fi compus din 2 roșii cât mai coapte, plus sare și piper.

În primul rând pune feliile de pâine într-un robot de bucătărie ca să le zdrobești până va ieși pesmet proaspăt.

După aceea pune împreună pesmetul cu uleiul de măsline, cu oregano, cu sarea și cu piperul. Pune compoziția într-o tavă pentru copt și preseaz-o cât mai bine în vas.

Toacă busuiocul cât mai mărunt și amestecă-l cu toate cele trei tipuri de de brânză, cu ouăle. Pune acest amestec peste stratul cu pesmet și omogenizează bine toată suprafața.

Peste combinația cu brânzeturi pune aranjate frumos felii de roșii proaspete tăiate feliuțe subțiri. Asezonează pe deasupra cu sare și cu piper.

Dă peste roșii cu ulei de măsline în așa fel încât toate să fie bine pătrunse. Pune tava în cuptorul pentru proximativ jumătate de oră sau cel mult pentru 40 de minute la temperatura de 200 de grade.

Urmărește ca roșiile să fie un pic doar la suprafață. În câteva minute tarta ta este pregătită.

Rezultatul te va surprinde și va fi un succes pentru toată lumea care va testa acest preparat, chiar și cei care nu consumă atât de multe tipuri de brânză.

Pe lângă gustul minunat, această tartă va fi una și foarte sănătoasă și ușoară pentru organismul tău datorită combinației dintre legume proaspete și mai multe feluri de brânză.

Atât roșiile cât și brânza separat, dar și împreună au o serie de efecte pozitive asupra organismului.

Spre exemplu roșiile au această culoare atât de frumoasă datorită unui pigment care se găsește în cantități mari în acest fruct, pentru că roșia este un fruct, și nu o legumă așa cum s-a considerat până acum ceva timp.

Roșiile distrug celulele canceroase din organism, mai ales pe cele care afectează sânii, datorită licopenului.

Datorită conținutului bogat de vitamina A și C roșiile distrug radicalii liberi care sunt foarte dăunători pentru sângele din organism.

Roșiile reglează tensiunea arterială. Acest lucru este posibil datorită combinației dintre vitamina B și potasiu din roșii.

Inclusiv inima este protejată de roșii. În acest sens s-a făcut un stiu în urma căruia s-a demonstrat cum că roșiile sunt eficiente în tratarea bolilor de inimă și în protejarea acestui organ vital.

Pe de altă nici efectele consumului de brânză nu pot fi neglijate. Brânza este chiar sănătoasă, în așa măsură încât ea mai degrabă ajută pentru reglarea nivelului potrivit de colesterol.

Un consum regulat, dar moderat de brânză, te poate ajuta să trăiești mai mult, iar acest lucru este posibil chiar dacă brânza conține multe grăsimi nesaturate.

Atunci când ești nervos sau stresat consumul de brânză va înlătura aceste stări care îți afectează starea de sănătate pe termen lung.

Chiar dacă pare surprinzător, brânza este foarte bună în curele de slăbie, consumată desigur în cantitățile potrivite.