eDelicios

Pui regal – Reteta lui Jamie Oliver, dedicata lui Harry si Meghan

Nu există om care să nu știe despre faptul că în luna mai a avut loc unul dintre cele mai frumoase evenimente din acest an.

Vorbim mai exact despre nunta regală, moment în care Megan Markle și Prințul Harry și-au unit destinele pentru totdeauna.

Atât cât am avut ocazia am stat cu ochii fixați pe micile ecrane care să ne bucurăm de acest eveniment grandios. Am văzut rochia miresei, foarte mulți dintre invitați, ceremonia propriu zisă.

Un singur lucru ne-a scăpat, dar nici nu am avut ocazia să-l aflăm. Și anume ce meniu au avut fericiții miri la recepție.

Totuși dacă noi nu am avut această șansă, nu acesta este și cazul chefilor. Spre exemplu Jamie Oliver a avut acces la acest tip de informație.

Și acesta a reprodus rețeta unui preparat care s-a regăsit pe masa de sărbătoare. Este vorba despre un pui întreg umplut cu multă verdeață, și copt în cuptor.

Chiar dacă acest preparat a fost gustat de cei mai importanți și mai cunoscuți oameni din toată lumea, din fericire el poate fi făcut și în cele mai obișnuite bucătării.

Ai nevoie de ingrediente destul de comune de care poți să faci ușor rost. Vei face și un sos delicios pentru acest pui regală.

Vei avea nevoie de un pui întreg de aproximativ 1,2 -1,4 kilograme, de 4 linguri de ulei de măsline, de 2 crenguțe de rozmarin, de 4 foi de dafin, 2 pumni cu verdeață de care vrei, de exemplu pătrunjel, mărar, busuioc, o lămâie, de 2 linguri de unt, de sare și de piper.

Pentru sosul despre care am pomenit vei avea nevoie de 2 cepe roșii. De o căpățână de usturoi, de 2 linguri cu făină, de 300 de mililitri de apă.

Începe prin a toca verdețurile cu un cuțit, cât de mărunt se poate. Adaugă peste ele niște sare și niște piper și adaugă peste ele 4 linguri cu ulei de măsline.

Taie pulpele puiului de la vârfuri, ia pielea de pe carne, împinge-o în sus. Acum pune verdeața pregătită mai devreme în spațiul dintre carne și piele.

La fel procedează și cu zona pieptului. Ridică pielea de pe piept și aranjează uniform o parte din verdeață. De data aceasta pune și 2 linguri cu unt.

Fă câteva tăieturi pe părțile laterale ale puiului și pune și în ele verdeață.

În pui va trebui să introduci o lămâie întreagă și fierbinte, după ce aceasta a fost ținută la cuptor pentru aproximativ 20 de minute. Înțeapă fructul cu un cuțit pentru că în acest fel nu riști să se facă presiune în interiorul păsării.

Ia o sfoară de bucătărie și leagă cu aceasta picioarele puiului. După aceea trece sfoara printre pulpe și peste piept. Răsucește pieptul și leagă-l.

Pune acum puiul într-o tavă specială de copt. Alături de el pune cepele întregi și usturoiul. Pune tava la cuptor pentru o oră și setează-l la temperatura de 220 de grade.

Când s-a scurt timpul ia tava cu ingrediente așa cum e și pune-o imediat pe aragazul foarte bine încins. Pune în tavă restul ingredientelor și zdrobește-le cu ajutorul unui instrument pentru piure.

Adaugă cantitatea de apă și amestecă foarte bine. După aceea strecoară toată compoziția în așa fel încât să îți iasă un sos care să lase apă.

Pune sosul pe foc până când acesta devine mai gros. Adică aproximativ 3 minute. Nu uita că trebuie să amesteci mereu în tot acest timp.

După ce ai luat de pe foc sosul îl poți pune într-un vas separat sau chiar peste pui. Acum puiul regal este gata pentru a fi servit.

După cum vezi, este o rețetă simplă și ușor de făcut și mai ales potrivită pentru o familie regală. Pentru că chiar dacă pare puțin ciudat, totuși cei care au sânge albastru trebuie să aibă grijă foarte exact la ceea ce mănâncă.

Spre exemplu cei din familia regală britanică nu au voie să mănânce fructe de mare pentru că există riscul să facă toxiinfecții alimentare.

De asemenea, ca să evite orice afecțiune legată de bacterii, cei din familia regală nu consumă apă de la robinet atunci când merg în vizite oficiale.

Membrii familiei regale evită pe cât posibil să consume usturoi sau ceapă din cauza mirosurilor pe care le au, nu pentru că sunt alimente periculoase.