eDelicios

Un Sos De Smantana Pentru Paste Cum Nu Ai Mai Mancat

Atunci când venim seara acasă după o zi lungă de muncă tot ce ne dorim cel mai mult este să mâncăm ceva.

Dar ce facem în cazurile în care nu găsim nimic prin frigider gata făcut? Putem să apelăm la niște idei care se fac foarte repede și sunt și foarte sățioase.

De exemplu, putem să facem niște paste pentru că acestea nu au nevoie niciodată de prea mult timp ca să fie gata de mâncat.

Acestea nu sunt atât de rele pentru o alimentație sănătoasă așa cum se obișnuiște să se creadă. Ba chiar mai mult, putem să mâncăm câte o porție mare de paste de 2 ori într-o singură zi.

Pastele îți vor ține de foame pentru mai multe ore din acest motiv nu vei mai simți nevoia să mănânci și altceva mai nesănătos ca să-ți stăpânești nevoia de a ciuguli câte ceva.

Ele chiar ne ajută atunci când ne dorim să slăbim pentru că nu ne lasă impresia că ne înfometăm. Combinațiile potrivite cu paste ne fac chiar să simțim că mâncăm ceva deosebit.

Într-o sută de grame de paste se găsesc 100 de calorii. Acesta nu este un raport deloc rău și nu trebuie să îți faci griji pentru silueta ta.

Mult mai important în cazul pastelor este ca ele să fie combinate cu un sos potrivit. Este ca și în cazul pâinii pentru că mai mult contează ce ungi pe pâine, decât efectele pâinii în sine.

Pastele ne dau senzația de sațietate chiar dacă au destul de puține calorii. În acest caz particular cele mai indicate sunt pastele care conțin ou.

Carbohidrații pe care îi regăsim în paste nu sunt deloc banali. Aceștia sunt unii dintre cei mai complecși, și se regăsesc în destul de puține alimente.

Din toată alimentația noastră carbohidrații trebuie să ocupe 55%. Cele mai bune paste anti colesterol sunt cele de tip integral pentru că au un conținut mare de celule vegetale.

De asemenea trebuie să renunți la sosurile complicate cum ar fi cele care au mai multe tipuri de brânză.

Sunt bune pastele în diete pentru că ele la fel ca și supele dau impresia de sațietate. Datorită lor vei scăpa de foame pentru o perioadă bună.

Ca să pregătești un fel de mâncare cu paste și încă ceva alături nu ai nevoie de ingrediente sofisticate sau foarte scumpe.

Poți să le combini cu legume, cu carne, cu ouă, cu pește și nu numai. Așa vei obține un preparat ușor de făcut, bun pentru siluetă și potrivit pentru toată lumea.

La fel de importante sunt și sosurile. Îl poți face pe cel din roșii, de șofran, de arpagic. De fiecare dată când gătești paste poți inventa rețete noi doar cu ce găsești în frigiderul tău.

Pastele se găsesc în bucătăriile mai multor țări. Au o variatate mare de forme și chiar de culori. Modul lor de pregătire diferă de la caz la caz.

Niciodată nu poți da greș dacă faci paste cu sau fără ocazie. Găsim paste în regimurile alimentare mediteraniene.

Deci este cea mai bună decizie să le folosești și să ai cea mai frumoasă siluetă.

Pastele sunt sănătoase, dar au nevoie mai ales de un sos la fel de sănătos. Unul foarte bun este cel cu smântână.

Ca să îl pregătești vei avea nevoie de 200 de grame de paste de care preferi, de 150 de grame de smântână de 20% grăsime, de un gălbenuș, de aprpximativ 50 de grame de cașcaval, de câteva bucăți de șuncă și de kaizer, și de sare cu piper pentru gust.

Pune pe aragaz la foc un vas cu apă rece pentru paste. Taie șunca și pune-o puțin în tigaie până o rumenești. Într-o cratiță pune smântâna și gălbenușul și dă-o la fel, pe foc.

Amestecă mereu în sos până când vei obține un sos gros. Nu trebuie să îți fie teamă, acesta nu ți se va tăia.

Adaugă după aceea cașcavalul ras, și continuă să aamesteci ca acesta să se topească. Completează amestecul cu șunca tăiată, și pune kaizrul.

Consimentează sosul după gust. Când vor fi gata pastele amestecă-le cu sos cât sunt încă fierbinți.

Se servesc imediat după ce le-ai amestecat pentru un gust mai bun. Acesta este un sos pe care foarte puțini bucătari îl dezvăluie.