eDelicios

Pizza cu blat de conopida

Generațiile de astăzi au devenit foarte practice. Astfel că din ce în ce mai puține femei stau la cratiță sau la cuptor ca să gătească ceva complicat.

În această situație au de ales ori să gătească ceva foarte rapid, ori să dea comandă de ceva de mâncare acasă. În oricare dintre aceste 2 situații pizza este o variantă bună de luat în calcul.

Din fericire, dacă alegi să o faci chiar tu acasă, poți să folosești ingredientele pe care le ai în frigider sau care îți plac, pentru că de mai multe ori se poate întâmpla ca să nu ne placă anumite ingrediente.

Cel mai des se folosesc mai multe tipuri de brânză, se combină salamuri sau tipuri de carne, porumb sau măsline și legume proaspete. De asemenea se folosesc și sosuri dulci sau iuți ca să dea un gust și mai intens preparatului.

Există și mai multe tipuri de blaturi care fac diferența dintre mai multe feluri de pizza. În ultima vreme pizza a suferit o serie de schimbări foarte importante.

Astfel se cunoaște pizza cu aluat care nu necesită frământare sau pizza făcută direct pe tigaie. Ambele variante sunt mult mai rapide decât metoda clasică și totuși rămân la fel de gustoase.

Dar ce-ai spune în cazul în care ai afla că există și pizza care are blat din conopidă? Aceasta este o variantă mult mai sănătoasă care nu are făină sau carbohidrați.

Dacă vei alege să faci acest tip de pizza te vei bucura de felul tău preferat de mâncare care va fi însă mult mai gustos și mai sănătos decât cele dinainte.

Pentru blatul pizzei de conopidă vei avea nevoie de 500 de grame de conopidă, de un ou, de 150 de grame de parmezan și de piper.

Ca să faci toppingul vei folosi 2 linguri de sos de roșii, de 150 de grame de cașcaval, de 3-4 felii de șuncă, de un ardei gras, de 3 linguri cu ulei de măsline, de o ciupercă mare.

Zdrobește conopida cu ajutorul unui robot sau dacă vrei să fie mai repede folosește o răzătoare. Partea bună este că poți să faci această rețetă inclusiv pe timpul iernii, dacă folosești varianta de conopidă congelată.

Pune conopida într-o tigaie mai mare și usuc-o la un foc mic. Amestecă în permanență în tigaie aproximativ 7 minute cât timp se va coace conopida.

După ce este gata las-o să se răcească. Combină după aceea oul cu parmezanul dat prin răzătoare și cu toată conopida. Amestecă ingredientele până în momentul în care vei obține un aluat suficient de gros care se grupează în momentul în care este strâns tot grămadă.

Într-o tavă pentru copt pune hârtie specială și toarnă în ea tot aluatul. Ai grijă să îl pui în centrul vasului în așa fel încât să poți să îl întinzi înspre margini.

Este foarte important ca tot stratul de aluat să fie foarte uniform, să nu se subțieze pe la margini. Pentru că în acest fel blatul se va coace și el neuniform, spre margini va fi ars, iar în centru necopt.

Setează cuptorul la temperatura de 180 de grade și dă tava la foc pentru aproximativ 20 de minute.

Ca să îl scoți. Blatul trebuie să fie rumenit. După ce ai scos tava dă blatul de conopidă cu sosul de roșii. Pune peste blat și restul ingredientelor din lista pentru topping.

După ce ai decorat pizza așa cum ai vrut pune-o în cuptor la foc iute pentru aproximativ un sfert de oră. Scoate-o după ce te-ai asigurat că brânza s-a topit iar restul ingredientelor s-au copt.

După ce au trecut cele 15 minute poți să scoți pizza și să o servești imediat. Vei vedea că acest tip de pizza este chiar bun și îl vei face ori de câte ori vei dori să mănânci pizza și totuși să nu folosești foarte mult aluat.

În plus trebuie să știi că de fapt pizza este un produs alimentar care poate fi consumat fără nicio problemă. Această nu face rău, ba chiar în unele cazuri aceasta are efecte pozitive pentru sănătate.

Acest lucru este și mai pronunțat în cazul în care pizza este făcută în casă și nu comandată la restaurant. Specialiștii ne sugerează chiar să vedem o felie de pizza ca pe un sandviș ca să putem înțelege că aceasta este sănătoasă.