eDelicios

Clatite americane pas cu pas – reteta simpla

Ceva dulce este mereu binevenit. Mai ales dacă este vorba despre ceva care se face foarte repede, din ingrediente puține, care nu trebuie respectate ca la carte de fiecare dată.

După aceste caracteristici clătitele sunt niște variante foarte bune. Le poți face cu lapte, cu apă minerală, cu ouă sau fără.

Le poți umple cu bânză, cu carne, cu dulceață sau cu gem. Sunt potrivite pentru o duminică în familie, dar și pentru o ocazie specială sau pentru niște vizite neașteptate.

Dacă ești pasionat de deserturi, în special de clătite, și le-ai încercat de mai multe ori în tot felul de combinații, poate trebuie să încerci ceva diferit, dar la fel de bun.

Ce părere ai despre o porție de clătite americane? Gândește-te că acestea sunt pufoase, au de obicei sirop de arțar pe ele.

Din fericire nu mai e nevoie să visezi la ele. Le poți face chiar la tine acasă.

Dacă le-ai testat deja, este foarte posibil ca acestea să nu îți fi ieșit la fel de pufoase așa cum le vezi de exemplu în filmele americane.

Bineînțeles că pentru acest fenomen există o explicație. Clătitele americane orginale și autentice nu te obligă să începi preparatul de la zero.

Dar americanii sunt oameni practici și din acest motiv folosesc mixuri de clătite americane pregătite în prealabil.

Aceste amestecuri se pregătesc foarte ușor. Se mixează continutului din pachet cu lapte sau cu apă și se respectă exact instrucțiile de pe ambalaj.

De asemenea cel mai indicat este să folosești untul în locul uleiului, oricât de sănătos nu ar fi acesta.

Cu ajutorul acestei schimbări vei da clătitelor tale un gust foarte aromat.
Dar dacă nu ai ocazia să folosești acest amestec care îți ușurează viața și activitatea în bucătărie atunci când pregătești clătite, poți încerca totuși o variantă cât de cât folosită prin părțile noastre, ca să te bucuri cât de cât de gustul clătitelor americane.

Vei avea nevoie prin urmare de 180 de grame de făină, de o linguriță de praf de copt, de 2 ouă, de 250 de mililitri de lapte, de o lingură de zahăr, de 40 de grame de unt, de sare.

Începe prin a amesteca făina, sarea, zahărul și praful de copt. Amestecă și gălbenușurile cu laptele foarte bine și după aceea, toarnă și compoziția cu făina.

Complează cu untul topit mai devreme și cu albușurile bătute în spumă tare.

Acum amestecă foarte bine toate ingredientele și totuși cu multă grijă. Cel mai bine ar fi să folosești o tigaie non adezivă în care să torni cu un polonic clătite mai mici.

Nu uita să ții focul de la aragaz cât mai mic pentru ca să obții cele mai bune clătite americane. Dacă vei da focul mai mare pur și simplu îți vei arde clătitele.

Și clătitele americane trebuie prăjite pe ambele părți. Vei ști că trebuie să întorci clătita în momentul în care pe ea apar bule la suprafață.

Le poți servi cu fructe sau cu o cremă făcută din ciocolată. Sunt perfecte pentru un mic dejun atât dulce, cât și hrănitor.

Pe de altă parte poți să le consumi și la cină pentru că acestea nu îngrașă. Ba chiar mai mult, deja există și rețete de clătite care te ajută să slăbești.

În acest caz în loc de făină și de unt poți să folosești iaurtul grecesc care este o proteină sănătoasă și sățioasă. În acest fel clătitele tale nu vor mai fi dulci ca să fie considerate desert, ci doar niște surse bogate în proteină.

Este foarte important să respecți cât mai exact cantitățile pentru fiecare ingredient în parte ca să îți iasă cele mai frumoase clătite americane.

Nu trebuie să te grăbești atunci când amesteci toate ingredientele. Doar așa vei obține o compoziție omogenă și respectiv niște clătite fine.

Folosește un șervețel de bucătărie ca să ștergi tigaia după ce ai uns-o cu unt. În acest fel clătitele tale vor avea într-adevăr o culoare maronie, așa cum vezi doar la americani.

Partea bună în cazul acestor clătite este faptul că ele pot fi combinate cu ceea ce îți place cel mai mult.

Singura diferență majoră, care de fapt, dă și gustul diferit de pancakes este faptul că din clătitele americane nu poate să lipsească praful de copt.