eDelicios

Salam de biscuiţi. Cea mai uşoară şi gustoasă reţetă

Există bucate pe care le-am mâncat în special în perioada copilăriei. Chiar dacă le-am mai întâlnit prin restaurante sau prin alte locuri sprecifice, totuși nimic nu este la fel de bun și de intens ca acel gust.

Acest lucru se referă perfect și la dulciuri, cum ar fi salamul de biscuiți, care este desertul preferat pentru foarte multe generații.

Așa că dacă ți s-a făcut dintr-odată poftă de salamul de biscuiți cu care te aștepta bunica în fiecare vacanță, acum poți să pui capăt acestei nevoi.

Îți vom prezenta în rândurile care urmează una dintre cele mai simple și mai ușoare rețete pentru acest desert foarte gustos.

Vei avea nevoie niște ingrediente simple pe care cu siguranță le găsești deja în bucătăria ta.

Și anume: jumătate de kilogram de biscuiți simpli, 100 de grame de unt, 150 de de mililitri de lapte sau de apă, 3 linguri de zahăr, 4 linguri de cacao pudră, 2 bucăți de rahat sau mai multe dacă vrei, 100 de grame de nuci, 3- 4 curmale, 50 de grame de stafide, 3 linguri de rom, 2 pliculețe cu zahăr vanilat și fulgi de cocos pentru decor.

Pune în cuptor, la o temperatură potrivită, biscuiții și nucile, cât să se rumenească doar și totuși să fie destul de crocante.

După aceea va trebui să mărunțești ambele ingrediente și să le pui împtreună într-un vas suficient de încăpător.

Într-un bol mai mi pune stafidele în rom ca acestea să se hidrateze. Între timp tu taie rahaturl și curmalele sub ce formă vrei, dar ai grijă să nu fie foarte mărunt.

Când ai terminat, pune-le peste nuci și peste biscuiți. Următorul pas este să pui într-o cratiță laptele și zahărul.

Ține-le pee foc pnă când ajung în punctul de fierbere. După aceea urmează să adaugi în compoziție și untul pe care îl vei tăia mai întâi sub formă de cubulețe.

Completează pe urmă cu cacao pudră, cu zahărul vanilat și amestecă foarte bine, așa încât să obții un amestec foarte bine legat, care să amintească de un sos.

După ce ți s-au hidrat de tot stafidele pune-le în bolul încare sunt și biscuiții, pe lângă alte ingrediente, adaugă și romul din ele, nu îl arunca.

La final toarnă sosul din cacao peste ingredientele uscate. Amestcă foarte atent așa ca să acoperi toți biscuiții.

Dar ai grijă să nu ți se rupă foarte mult aceștia din urmă. Pune o folie alimentară, sucește pe ea prăjitura sub formă de salam.

Acoperă compoziția cu folia. Ține prăjitura la rece pentru măcar 4 ore. Dacă vrei îl poți decora cu fulgii de cocos.