Merele sunt unele dintre cele mai preferate fructe de pe glob. Putem să ne bucurăm de gustul, dar și de beneficiile lor pe aproape tot parcursul anului.
Din fericire există și mai multe tipuri de mere astfel că variante avem destule, în funcție de poftă și de gusturi.
Acestea se găsesc în foarte multe țări din lume fiind printre cel mai bine vândute fructe din totdeauna.
În plus acest lucru nu se datorează doar gustului, aspectului sau prețului. Merele sunt foarte bune și potrivite pentru săntatea noastră.
În aceste fructe delicioase găsim foarte multe fibre solubile. Acest lucru însemnă că merele calmează tulburările care au loc la nivelul intestinelor.
De asemenea merele trebuie consumate în caz de hemoroizi. În cazul unor anumite forme de cancer merele pot să îmbunătățească starea de sănătate.
Atunci când mănânci mere, zahărul din conținutul acestora ajunge în sânge foarte lent, iar acest lucru este bun pentru că merele controlează în acest fel insulina din organism.
Toxinele, dar și metalele grele cum ar fi spre exemplu plumbul și mercurul, sunt eliminate din organism datorită cantității potrivite de mere consumate.
Nivelul de colesterol din sânge este redus datorită pectinei, care este un component important din mere.
De asemenea cantitatea de zahăr care ajunge în sânge devine mai mică după ce consumăm mere.
Un singur măr într-o zi, timp de 5 zile, ține la distanță bolile care afectează sistemul respirator cum ar fi astmul, bronșita, dar nu numai.
Merele îți curăță plămânii, scad din mucoasă și cresc fluidele corporale.
Medicii din China spun că merele pot să întărească inima, te hidratează în cazul în care nu poți să bei apă.
Tot acel măr din fiecare zi te va ajuta să ai o piele strălucitoare și cel mai important: sănătoasă pentru că merele ajută cel mai mare orrgan să nu sufere de niciun fel de afecțiuni.
Dacă vei consuma oțetul d mere îți vei proteja și rinichii, iar aceștia nu vor face pietre.
Cercetători din Brazilia au făcut mai multe studii și au descoperit faptul că dacă femeile vor consuma un măr înainte de masă acestea vor avea o greutate mai bună.
Pentru că vor pierde cu 33% mai mult din greutate spre deosebire de femeile care nu au mâncat mărul în cadrul experimentului.
Un măr are cel mult 80 de calorii. Nu conține deloc grăsimi sau sodiu. În schimb în mere se găsesc foarte multe vitamine care sunt necesare organismului.
Menționăm doar vitaminele C și A. De asemenea merele mai au în conținut flavonoide. În cantități mai mici se găsește fierul, potasiul și calciul.
Judecând după toate aceeste informații se pare că ideea că un măr pe zi ține doctorul la distanță poate să fie chiar adevărate.
Vestea bună este că merele sunt la fel de delicioase și eficiente chiar și gătite. De aceea îți vom prezenta astăzi o rețetă datorită căreia te vei convinge de acest lucru.
Mai ales că vei combina merele cu un alt ingredient foarte sănătos, iaurtul.
Vei avea nevoie de o cană cu iaurt, de cam 150- 200 de grame de zahăr, de 2 ouă, de 200 grame de unt, de aproximativ 2 căni cu făină, de jumătate de linguriță cu bicarbonat de sodiu, de vreo 3 mere.
În acest caz o cană înseamnă maai exact 250 de grame.
Amestecă pentru început ouăle cu zahărul. Pune în această compoziție și iaurtul cu bircabonatul de sodiu și amestecă foarte bine.
Topește după aceea untul și amestecă-l cu celelalte ingrediente. Mai amestecă încă o dată în vas.
Între timp spală merele foarte bine mai ales dacă sunt cumpărate, curăță-le de cotor și de semințe și după aceea taie-le sub formă de cubulețe.
Ddupă aceea pune-le și pe ele în amestecul făcut de tine. Pune și făina și amestecă până atunci când vei obține un aluat care să îți amintească de consistența smântânii.
Unge o formă de copt, preferabil rotundă, cu puțin unt. Pune în ea aluatul cu merele și bagă-l în cuptor.
Setează cuptorul la temperatura de 180 de grade și lasă prăjitura la foc pentru 40 de minute.
Această prăjitură trebuie să teacă testul scobitorii, adică să scoți din aluat scobitoarea curată, fără aluat pe ea.
Taie prăjitura abia după ce s-a răcit de tot ca să îți iasă bucățile perfect.