eDelicios

Tort de biscuiti Beurre cu capsuni

Nu mai este pentru nimeni un secret faptul că francezii sunt printre cei care reușesc cu succes să facă adevărate opere de artă atunci când gătesc.

Noi cei care nu știm exact care anume sunt eforturile pe care le depun cei mai iscuți bucătari francezi avem aproape de fiecare dată impresia că aceștia stau în bucătăriile lor ore în șir și sunt foarte concentrați la ce fac pentru că este complicată munca lor.

Pe lângă bucătarii profesioniști, chiar și oamenii care muncesc în alte domenii, fără vreo legătură cu bucătăria, reușesc să gătească bine, niște farfurii și foarte aspectuoase și foarte gustoase și foarte rapide.

De exemplu am mers în vizită la o familie obișnuită din Franța și gazdele ne-au așteptat cu un deser nespus de bun.

Și pentru că ne-a plăcut atât de mult tot la acest desert, am decis să întrebăm rețeta. Așa am aflat foarte surprinși de cum acesta a fost ffăcut din ceva foarte banal și ușor de găsit: niște biscuiți alimentari, simpli.

Am testat-o acasă ca să ne convingem că se face cu adevărat foarte ușor și așa este, nu ai nevoie de îndemânare ca să obții un rezultat deosebit.

În plus, într-o oarecare măsură, această rețetă îți lasă ocazia să decizi cu ce fructe anume îți dorești tu să o faci.

Varianta originală recomandă căpșuni, dar acestea pot să fie cu succes înlocuite dacă vrei cu orice alte fructe de sezon.

Pe lângă fructe și biscuiți vei mai avea nevoie și de alte ingrediente pe care le poți găsi ușor, fără ca să cauți prea mult să să arunci cu bani pe geam.

Așadar pregătește 250 de ml de lapte, 200 de g de ciocolată neagră, 100 g de ciocolată cu lapte, 250 ml de smântână pentru frișcă, 50 de g de zahăr pudră, 250 g de brânză Philadelphia și 250 g de căpșuni sau alte fructe proaspete.

Vei face și o umplutură pentru acest tort și vei folosi în acest scop 100 de g de ciocolată neagră, 80 de ml de smântână, preferabil de 35% grăsimi.

Folosind cuptorul cu microunde sau a la bain marie, topește ciocolata neagră și laptele. După ce scoți această compoziție amestec-o foarte bine și apoi las-o să se răcească.

Bate crema cu zahărul pudră până în momentul în care amestecul va arăta ca o cremă de frișcă.

În ciocolata topită pune o lingură din cantitatea de brânză și amestecă ingredientele până când acesteea devin omogene.

Ai grijă să insiști atunci când amesteci pentru că aceste 2 părți se combină mai greu întrucât sunt diferite.

Amestecul va deveni mai ușor dacă vei adauga jumătate din cantitatea de ciocolată cu frișcă. După aceea pune frișca ce ți-a mai rămas și amestecă cu grijă.

Pune câte un biscuiți cam o secundă la înmuiat în lapte. Și imediat aranjează-i în tavă de formă dreptunghiulară.

Pune pentru început aproximativ o treime din crema de ciocolată peste primul strat de biscuiți.

Peste cremă mai pune niște biscuiți lăsați o secundă în lapte, unge-i cu un strat de cremă din ciocolată.

Acum taie în 2 fiecare căpșună și pune-le cu grijă peste ciocolată. Pune câte puțină cremă pe fiecare bucată de căpșună.

Acoperă cu un nou strat făcut din biscuiți dați prin lapte căpșunile cu ciocolată pe ele. Acoperă-i cu crema pe care o mai ai.

Tortul trebuie să fie lăsat în frigider ca să se răcească și să se întărească pentru măcar un sferrt de oră.

Desertul pe care ți l-am propus astăzi este unul foarte gustos, te vei sătura dintr-o felie pentru că este și sățios. Și după cum poți chiar tu să vezi, arată foarte frumos.

Toată lumea care îl va vedea va rămâne încântată de rezultatul final și unii vor cere chiar și a doua felie pentru că va fi bun.

Nu o să rămâi cu el pentru prea mult timp pe masă. Este potrivit atât pentru o zi de la sfârșitul săptămânii alături de cei dragi, cât și pentru evenimente mai speciale.

Pentru că ai șansa să pui ce fructe vrei, poți să îl faci în aproape orice sezon, și ve fiecare dată să oții un gust special și deosebit.

În plus, scapi de procesul de coacere care durează uneori prea mult.