eDelicios

Sos cu usturoi: se potriveste de minune la peste, dar si la carne la gratar

Există legume sau condimente pe care le putem folosi în extrem de multe preparate, dar care mai sunt bune și pentru alte utilizări prin casă sau pentru uzul extern.

Una din această categorie de legume este usturoiul. Despre beneficiile pe care acesta le are se cunoaște de zeci sau poate chiar de sute de ani.

Acesta, de-a lungul timpului, a reușit să își tot reconfirme calități unice pentru care nu prea mai poate fi înlocuit cu niciun alt ingredient.

Pentru că este cel are poate să prevină, dar chiar și să trateze foarte multe dintre acestea. Oamenii din Evul Mediu încă foloseau usturoiul ca să aibă o sănătate cât mai bună.

Specialiști din diferite domenii și cercetători din toată lumea încă mai cercetează care anume sunt efectele usturoiului asupra organismului.

Până în acest moment ei ajuns la niște concluzii.

Usturoiul tratează cancerul. Studiile de până acum au demonstrat faptul că anumite substanțe din usturoi pot să distrugă celulele canceroase și chiar mai mult refac sistemul imunitar ca acesta să fie și mai puternic după aceea.

Acesta nu permite tumorilor papilare să se dezvolte.

Usturoiul optimizează tensiunea arterială. Acesta poate ssă echilibreze tensiunea arterială mărită.

Această informație este cunoscută și testată înclusiv în Asia, în cadrul medicinei tradiționale.

Ca să te bucuri de acest efect al usturoiului poți să consumi un cățel de usturoi în stare normală, înmuiat în lapte sau sub formă de suc proaspăt făcut.

Când cei mici suferă din cauza infecțiilor din urechi, acestea pot să fie tratate cu ajutorul usturoiului.

Acesta e un foarte bun antibiotic natural. Are foarte multe proprietăți antibacteriene și antimicrobiene. Și din fericire nu are niciun efect secundar.

Zdrobește câși va căței de usturoi ca să faci un suc și pune-l direct înn urechea bolnavă. S-ar putea ca cel mic să simță o durere mare tocmai pentru că usturoiul își face efectul imediat și distruge toți microbii din ureche.

Dar durerea nu va dura foarte mult timp, așa cum nici infecția nu a mai fi prezentă în urechea afectată.

Chiar dacă usturoiul funcționează ca un antibiotic acesta nu distruge și bacteriile bune pentru organism.

Datorită consumului de usturoi crește numărul de antioxidanți. Și în acest fel scade și nivelul de glucoză din sânge.

Dacă vrei să ții o cură de detoxifiere totală a organismului folosește usturoi pentru că acesta elimină toate toxinele existent în organism.

Alicina este una dintre cele mai importante substanțe din usturoi iar aceasta se formează doar în momentul în care este tăiat usturoiul.

Totuși, nu trebuie să exagerăm atunci când consumăm usturoi pentru că acesta poate să aibă și niște efecte negative, chiar dacă în cele mai multe cazuri eeste un ingredient foarte bun.

În primul rând este vorba despre mirosul pe care acesta îl emană și care mai rămâne în organismul nostru pentru mai mult timp de la consum.

În plus și mai grav este fapul că usturoiul folosit în cantități mari poate să provoace alergii. De aceea, cel mai bine este să consumi doar un cățel de usturoi într-o zi, aceasta este cantitatea perfectă din care vei lua numai elementele benefice.

La fel de eficient va rămâne usturoiul dacă va fi consumat în formă gătită, doar că nu oricum.

Poți să pregătești un sos din usturoi pe care să îl folosești atunci când vei pregăti și alte bucate din pește sau din carne.

Ba chiar mai mult, îl poți mânca pur și simplu direct pe o felie de pâine prăjită.

Vei avea nevoie de următoarele ingrediente: 1 măr, 1 cățel de usturoi, 2 linguri de maioneză, 1 lingură de smântână mai acră, 1 lingură cu ulei de măsline, sare și piper.

Curăță mărul de coajă, dar și de cotor și dă-l printr-o răzătoare mai mare și stoarce-l de zeama în exces. Zdrobește usturoiul în presa specială pentru usturoi sau dă-l printr-o răzătoare mică.

Pune mărul ras și usturoiul zdrobit într-un bol mai adânc și adaugă apoi și restul de ingrediente în ordinea în care ți le-am prezentat.

La final amestecă-le pe toate între ele până când vei obține textura sosul așa cum o vrei.

Acesta este un sos foarte ușor și simplu de făcut, potrivit în multe situații, dar mai ales este foarte bun și sănătos. Nu te vei mai sătura de el.