eDelicios

Salată de ouă pentru micul dejun. Nu te poți opri din mâncat

Că majoritatea oamenilor au un stil de viață foarte dezorganizat, inclusiv din punct de vedere alimentar este un fapt deja bine știut. Care nu mai are nevoie de explicații sau de dovezi.

Cel mai mare argument este acela că din ce în ce mai puțini oameni stau să mănânce micul dejun. Și ne referim la ceva hrănitor, sănătos, consistent.

Pentru că fursecurile, cafeaua și țigara nu pot să reprezinte un mic dejun potrivit.

Din acest motiv este absolut necesar să ne găsim timpul necesar ca să pregătim și să și mâncăm doar farfurii sănătoase și sățioase.

Astăzi îți vom prezenta o rețetă care are la baază ouă. Este atât de bună înccât nici nu te vei putea oprri din mâncat.

Este foarte simplă, cu puține ingrediente, dar foarte importantă dacă vrei să ai o zi bună din toate punctele de vedere.

Așadar, vei avea nevoie de 8 ouă mari și foarte bine fierte, de o treime de cană cu maioneză, de 2 linguri cu suc de lămâie, 1 lingură de muștar, o lingură și jumătate cu verdeață prospătă tocată mai mărunt, de cam jumătate de linguriță de sare, puțin piper și un alt tip de muștar care îți place.

Fierbe ouăle foarte bine, să aibă gălbenușul făcut perfect. Când le-ai scoss din apa rece, curăță-le și taie-le în bucăți mai mari.

Într-un bol mai generos pune următoarele ingrediente care vor rezulta în maioneza de casă: sucul de lămâie, unul dintre tipurile de muștar, sare și piper după gust.

Și acum amestecă toate ingredientele ele până atunci când vei obține o compoziție fină, fără cocoloașe.

Pregătește verdeața: spal-o, las-o să se usuce puțin și după aceea toac-o mai mărunt.

Pune mai întâi o linguriță de verdeață și gustă amestecul și vezi dacă mai trebuie să completezi cu restul de ierburi.

Dar trebuie să ții cont de faptul că aroma va fi mult mai puternică la final, mai ales după ce salata va sta puțin la rece.

Acum pune în vasul cu maioneză ouăle deja pregătite. Amestecă doar puțin până când acestea sunt pătrunse de compoziția cu maioneză.

Dă pentru câteva minute salata la rece în frigider. Sau o poți mânca chiar imediat, doar că gustul nu va fi încă foarte intens.

Și gata, ai terminat salta cu ingrediente banale în câteva minute.

Poți mânca așa cum ai gătit-o, sau alături de o salată, sau o poți pune pe pâine așa cum faci cu untul.

Important este să te alimentezi sănătos și să nu sari peste micul dejun.