eDelicios

Secretul celor mai pufoase clatite

Clătitele reprezintă un preparat îndrăgit în aproape toată lumea. Rețete pentru acestea există peste tot și fiecare este mai bună decât cealaltă.

Este un lucru știu că în Franța și în Italia clătitele au trecut la nivel de artă. Doar în realitate, cele mai speciale clătite vin chiar din îndepărtata Japonie.

Cu toate acestea, niște clătite pufoase și apetisante pot să fie făcute de oricine și oriunde. Trebuie doar să știi cee anume să faci ca să nu ți se lipească aluatul pe tigaie.

Este încă un secret destul de bine păstrat și folosit în mare parte doar de marii bucătari din cele mai rafinate localuri.

Din fericire am reușit să aflăm care anume este acesta și ce trebuie să faci ca să îl pui în aplicare.

Este vorba despre un singur ingredient care face diferența dintre niște clătite doar bune, dar fără niciun aspect și unele pe care nici nu vrei să le mănânci, atât de bine pot să arate.

Nici nu va mai fi nevoie să renunți să pregătești desertul tău preferat pentru că nu te vei mai împiedica de aluatul care rămâne mai mult pe tigaie decât pe clătită.

Îți vom prezenta acum o rețetă de clătite delicioase și care, cel mai important, nu ți se vor lipi deloc de tigaie, chiar dacă aceasta nu va fi neapărat una specială pentru acest preparat.

Vei avea nevoie, așadar, de jumătate de litru de lapte, de 250 de grame de făină, de 3 ouă, de 2 linguri cu zahăr, de 250 de mililitri de apă minerală de o jumătate de linguriță cu sare.

Până acum toate ingredientele enumerate se întâlnesc în majoritatea rețetelor petru clătite, diferența poate să fie la nivel de cantități.

Însă ingredientul care te va ajuta să obții cele mai bune clătite care nu se lipsesc deloc este amidonul.

Pe acesta trebuie să îl adaugi în compoziție abia după ce ai amestecat restul de ingrediente pe care le vei folosi pentru clătitele tale.

Adaugă 2 linguri cu amidon, amestecă toate ingredientele între ele bine de tot până când vei obține aluatul de clătite pe care ți-l dorești.

Ca de obicei, așa cum se prrocedează în cele mai multe dinte cazuri, clătitele se fac la focc potrivit și se prăjesc câte puțin pe fiecare parte.

Vrem să credem că unii dintre voi au rămas cu gândul la ideea că cele mai speciale clătite se fac în Japonia. Pentru că acest lucru ni s-a întâmplat nouă.

Așa că am decis să împărtășim cu voi rețeta acelor clătite. În acest desert poate unic în lume se combină cele mai ciudate și totuși deosebite arome și gusturi.

În mod normal, chiar dacă sunt foarte diferite de clătitele pe care le cunoaștem noi, cele din Japonia ne amintesc cu o acuratețe incredibilă de jeleu și de cum anume acesta se mișcă.

Clătitele japoneze se mănâncă și cu un sirop deosebit, care totuși nu le poate opri din mișcare pentru că aceastea se mișcă în permanență.

Ce este paradoxal, că chiar dacă le poți găsi în foarte multe locuri de prin Japonia aceste clătite nu se fac niciodată în cantități prea mari.

Pentru aceste clătite vei avea nevoie de ingrediente simple chiar dacă rezultatul este unul deosebit.

Vei folosi mai exact: 2 ouă mari, ¾ dintr-o cană cu lapte, ¼ dintr-o cană cu zahăr, o jumătate de linguriță cu zahăr de vanilie, ¼ de linguriță cu sare, o cană și jumătate de făină, 1 linguriță cu praf de copt, ¼ de linguriță cu bicarbonat de sodiu și 2 linguri cu ulei vegetal.

Ia un robot de bucătărie, preferabil să fie blender, și adaugă în el: ouă, lapte, zahăr normal și zahăr vanilat și sarea.

Setează blenderul la cea mai mică treaptă și mixează ingredientele pentru doar câteva secunde. Este un timp suficient pentru ca toate ingredientele să se amestece bine.

După aceea adaugă făina, praful de copt, și bicarbonatul de sodiu. Amestecă din nou ingrdientele cam 15 secunde, când aluatul va fi perfect amestecat.

Pune o tigaie pe foc mediu spre mic și unge-o cu ulei. Vei rămâne u ulei pe care îl poți pune în tigaie. Lasă-l să se încălzească și toarnă în tigaie din compoziție până când o umpli pe jumătate.

Ține pe foc aluatul până când acesta formează niște bule, adică în jur de 4 minute. Răstoarnă foarte atent clătita și coace-o încă 4 minute.