eDelicios

Macrou cu Lamaie in Sos de Rosii – asa vei deveni masterchef-ul familiei

Dacă îți place peștele, dar urăști să te ocupi de pregătirea lui, în special de curățarea lui de oase și de solzi, să știi că există o soluție pentru această situație și nu trebuie să renunți la preparatul tău preferat.

Vei scăpa de orice chin legat de curățarea peștelui și te vei bucura exclusiv de gustul și savoarea peștelui fiert copt sau prăjit.

Macroul este soluția peerfectă pentru tine. Nu are foarte multe oase, prețul său este accesibil și are un gust deosebit.

Există o mulțime de rețete care au la bază macroul, dar cel mai bun este macroul făcut cu roșii. Atât de bun încât te vei linge pe degete la final.

Ca să obții rezultatul acestei rețete vei avea nevoie de patru bucăți de macrou, de patru linguri de ulei, de o lămâie, de patru roșii, sare și piper pentru gust, de 150 de ml de apă, de o linguriță de amidon, de două trei fire de pătrunjel proaspăt, de o ceapă roșie.

Spală și curăță peștele cât de bine poți. Scoate-i toate intestinele și solzii. După aceea taie peștii în bucăți relativ mari.

După pește urmează lămâia pe care trebuie să o tai felii cât mai subțiri și să o pui proporțional în fiecare bucată de pește.

După ce ai terminat să pui toată lămâia în tot peștele, taie ceapa cât mai mărunt, după ce ai curățat-o și spălat-o foarte bine.

Acum pune ceapa la călit în ulei pentru aproximativ două sau trei minute sub un foc potrivit.

Peste ceapă pune pulpa de roșia și lasă să fiarbă încâ zece minute. Dizolvă cntitatea de amidon în apă și amestecă-l împreună cu sosul din roșii.

Adaugă peste noua compoziție obținută sare și piper după gust și pune-o într-o tavă.

În acel sos aranjează bucățile de pește. Pun tava în cuptor la temperatura de 160 de grade. Pentru aproximativ jumătare de oră. După ce scoți tava cu peștele pune peste el pătrunjelul verde proaspăt.

Această rețetă îți va răpi mai puțin de o oră, ei ave nevoie de cele mai banale ingrediente și nici nu trebuie să fii un maestru al bucătăriei ca să obții un rezultat foarte aspectuos și nespus de bucuros.

În plus produsul tău este și ceva foarte sănătos, datorită roșiilor și mai ales a peștelui.

Datorită lui vei reduce șansa să faci boli de inimă sau a sistemului cardiovascular, de asemenea poți ține la distanță mai multe tipuri de cancer.

Toată lumea știe deja că peștele este bun în cazul persoanelor care suferă de anemie. Dar efectele pozitive ale peștelui se rsfrâng asupra întregului organism.