eDelicios

Chifteluțe de cartofi cu usturoi și verdeață. Sunt delicioase, pot fi preparate pentru toate gusturile, coapte sau prăjite

De-a lungul unui an avem mai multe perioade în care ținem post. Și atunci majoritatea oamenilor au impresia că nu prea avem multe șanse să mâncăm ceva gustos și sățios.

Dar acest lucru nu este chiar adevărat. De fapt, avem mult mai multe variante de produse alimentare potrivite în timpul postului. Combinațiile pe care le putem obține în această perioadă sunt chiar delicioase.

Te poți convinge astăzi cu ajutorul acestei rețete de chifteluțe de cartofi. Acestea sunt foarte gustoase și hrănitoare. În plus le vei putea mânca și în restul anului.

Pentru că cel mai probabil îți vor fi pe plac și nu vei simți că le mănânci din lipsă de alte combinații alimentare.

Vei avea nevoie de 7 cartofi mai mari pe care să îi fierbi și după aceea să îi dai prin răzătoare. De doi morcovi cu care să procedezi la fel, de o legătură dee ceapă verde, de o legătură de pătrunjel proaspăt sau de mărar pe care să o toci cât mai mărunt.

De sare și de piper pentru asezonat pentru gust, dacă vrei poți folosi chiar și puțin cimbru uscat, de trei căței de usturoi pe care să îi cureți și să îi pisezi, de 50 de grame de pesmet și de suficient pentru prăjit.

Pune împreună cartofii și morcovii să fiarbă, dar fără să ii cureți de coajă. După ce au fiert trebuie să îi lași să se răcească. După aceea curăță toate legumele de coajă și trece-le printr-o răzătoare.

Într-un vas amestecă morcovii și cartofii cu legătura de verdeață aleasă, tocată mai mărunt. Pune sare și piper după gust. Pune pesmetul mărunțit, udturoiul curățat și pisat.

Amestecă cât mai bine toate ingredientele ca să poți să formezi chifteluțele. Le poți da orice formă vrei: plate sau rotunde, sub formă de biluțe.

Dacă ai ales să-l folosești, acum este momentul potrivit să pui și cimbrul uscat. Dacă simți nevoia, le mai poți trece încă o dată prin vassul cu pesmet.

Pune puțin ulei într-o tigaie foarte bine încinsă, și întoarce chifteluțele pe toate părțile, doar până când acestea se rumenesc pe fiecare dintre părți. După ce lee-ai făcut pe toate, și pune-le pe un șervețel de hârtie care să le poată absorbi tot excesul pe ulei.

Dacă vrei o variantă mult mai sănătoasă a acestor chifteluțe, poți renunța la tigaie și le poți pune într-un cuptor.

Astfel ele vor ieși foarte bine făcute și în plus nu vor avea deloc ulei în plus.