eDelicios

Cartofi cu pui și cu cașcaval

Atunci când vin la tine în vizită oaspeți pe care nu îi așteptai, ai nevoie de o ideea de preparatt care se face foarte ușor, care nu necesită foarte mult timp de pregătire și care de preferat să nu aibă nevoie de foarte multe ingrediente.

În acest sens, puiul cu cartofi și cu cașcaval este una dintre cele mai potrivite idei pentru acest tip de situații.

Nu-ți va lua foarte mult timp să îl pregătești, iar rezultatul va fi unul fabulos: o aromă pătrunzătoare în toată casa, o textură foarte moale și elastică datorită cașcavalului.

Această rețetă este ideea care te va salva fără nicio problemă. Ca s-o pui în practică vei avea nevoie de un kilogram de cartofi, de o ceapă mai mare sau de două mai mici, de aproape jumătate de kilogram de carne fragedă de pui, de două sute de grame de cașcaval, de trei linguri de ulei, de maioneză, de sare și de piper pentru gust.

Pentru început taie bucățile de carne și bate-o pe toată cu ciocanul pentru șinițele. Ca să păstrezi cât mai mult din aspectul și din textura cărnii, acoper-o cu folie alimentară.

După ce ai terminat să bați fiecare bucată de carne, pune puțin piper negru peste ea. Cu siguranță îți dorești ca fileul să fie cât mai moale și mai suculent. Pentru acest lucru trebuie să dai fiecare bucată de carne cu suficientă maioneză.

Dacă nu îți place sau nu ai maioneză, poți să folosești pentru acest pas muștarul, care va avea același efect. Ca să fii sigură că fiecare bucată de carne este unsă bine cu maioneză, pune-le una peste cealaltă.

Dacă nu mănânci foarte sărat nu pune acum sare peste carne pentru că urmează să faci acest lucru la cartofi și în plus maioneza și cașcavalul au suficientă sare.

Acum taie ceapa julien, după aceea continuă cu cartofii la care trebuie să ai grijă să fie potrivit de groși.

După ce ai pus în cuptor, la încins o formă de copt, unge-o acum cu unt pe toți pereții și pe fund. După aceea pune în vas o parte din carofi, peste ei pune sare, și continuă apoi cu restul de cartofi. Peste cartofi pune carnea, în așa fel încât să nu rămână niciun cartof neacoperit. Peste carne pune ceapa, Rade peste ceapă cașcavalul. O altă variantă, dar nu la fel de bună este brânza topită.

Pune cașcaval din belșug, pentru că anume el va face diferența dintre un preparat banal și unul savuros.

Peste toate aceste straturi pune maioneza, care trebuie să fie cât mai slabă.

Setează cuptorul la 200 de grade și ține tava acolo pentru aproximativ o oră, până când se va face crusta aurie. Testul scobitorii te va ajuta să-ți dai seama când este gata.