eDelicios

Borș roșu cu carne de vită

Acest tip de borș în are originile pe meleagurile ucrainiene, dar toate popoarele din zonă au preluat rețeța și au tot adaptat-o de-a lungul timpului.

Rețeta de astăzi este una foarte simplă, dar mai ales foarte gustoasă și produsul final va fi aromat și hrănitor.

Vei obține aproximativ zece porții. Iar pentru acestea vei avea nevoie de: aproape un kilogram de carne din vită, poți folosi cel mai bine piept de vițel, o ceapă, o țelină, un păstrnac, un morcov, un ardei roșu, două sfecle roșii, jumătate de varză mai mică, trei cartofi, o cutie de roșii în bulion și un litru de borș.

Dacă ai o oală cu presiune este foarte bine pentru că vei reduce timpul de fierbere al cărnii. Trebuie să o ții aproximativ o oră la fiert. În apa în care este vițelul pune și un pic de sare pentru gust.

Între timp, tu poți să tai toate legumele, mai puțin cartofii așa cum vrei, dar să ai grijă ca toate să fie în același stil făcute, pentru partea de aspect din farfurie.

În cazul cartofilor, care fac excepție de la regulă, aceștia trebuie tăiați sub formă de cubulețe.

După ce s-a scurs ora de fiert pentru carne scoate capacul de pe oală și scoate grăsimea de deasupra cărnii, dar nu o arunca pentru că vei mai avea nevoie de aceasta.

După acest pas pune peste carne doar cartofii. Într-o altă cratiță va trebui să călești restul de legume pe care le mai ai, iar aici este momentul în care poți folosi grăsimea adunată, sau poți folosi ulei de gătit.

Călește legumele pe rând, iar după ce ai terminat cu fiecare categorie, pune-le imediat în oala cu carnea și cartofii.

Poți respecta ordinea aceasta: rădăcinoasele, ceapa, ardeiul și varza. La final mai pune și roșiile din borcan și borșul.

Poți folosi chiar și mai mult, cu o singură condiție: ca acesta să nu fie prea acru.

Dacă alegi să faci această rețetă cât este încă vară și ai la îndemână verdeață, folosește-o cu încredere și pune-o direct în fiecare farfurie, nu în toată oala, ca să te mai poți bucura de proprietățile ei nutritive.

Poți să toci pătrunjel și leuștean. De asemenea, tot la servit, mai poți să folosești smântână proaspătă.

Și pentru că am vorbim la început despre adaptarea rețetei, exită zone în care în acest borș se mai fac din făină și din apă biluțe din aluat care se pun pe final, în așa fel încât să se stingă focul când făina s-a dizolvat.

Dacă nu ai sau nu îți place carnea de vită poți folosi cu succes carne de porc.