eDelicios

Inimioare si pipote la ceaun cu mămăliguță și usturoi

Cele mai bune farfurii sunt cele care se pregătesc repede, sunt sănătoase, gustoase și hrănitoare.

Astăzi îți vom pregăti o rețetă care se încadrează perfect acestei descrieri. Este foarte simplă, perfectă pentru români, pentru că este din bucătăria tradițională.

Ceaunul va face diferența de gust.

Dar până la ceaun vei mai avea nevoie de: 250 de grame de inimioare de pui, de 250 de grame de pipote de pui, de 2 linguri cu bulion, de 300 de mililitri de ulei și de 300 de mililitri de apă.

Va mai fi nevoie să pregătești un sos. Ca să-l obții ia 1 căpățână de usturoi, de 3 roșii, de puțină sare, și de 2 linguri cu ulei.

La început spală foarte bine carnea ca să nu mai aibă cheaguri cu sânge. Îndepărtează cu un cuțit foarte bun straturile mai groase și albe. Pune-le să se opărească într-o cratiță. Adaugă oțetul și puțină sare. Așteaptă să tragă măcar 2 clocote.

Spală-le cu apă rece și lasă-le să se scurgă. Pune-le în ulei, în ceaun. Mai adaugă și apa cu bulionul. Ține focul mic și ai grijă ca să scadă. După aceea lasă-le să se prăjească puțin.

Următorul pas este să faci sosul. Pune roșiile să se coacă. Deschide cuptorul, nu aragazul și lasă-le acolo pentru vreo 5 sau maxim 10 minute.

Când a expirat timpul scoate-le și curăță-le de coajă și fă din ele o pastă. Curăță și toacă usturoiul. După aceea amestecă-l cu roșiile tocate.

Pune și puțin sare, 2 linguri cu ulei și amestecă foarte bine toate ingredientele.

La un momet dat o să scadă apa din ceaunul cu totul. Acela va fi momentul în care va trebui să faci mămăliga.

Ia jumătate de litru de apă, un praf de sare, puțin ulei sau chiar și unt. Atunci când apa va începe să dea în clocot adaugă mălaiul, cam 200 de grame. Este foarte important să amesteci cât mai binee ca să eviți să ți se lipească de marginile ceaunului sau să se facă niște cocoloașe.

Chiar dacă este gata mai lasă mămăliga să stea pe foc vreo 3 minute. La final răstoarn-o pe un platou plat.

Fă gustul mâncării cum vrei tu: mai dulce, mai sărat sau chiar mai iute. Dacă vrei, poți folosi la servit și un pahar de vin spumant alb sau dacă nu vrei din acest fel, poți să bei ceva demisec.