eDelicios

Clătite cu ciuperci și șuncă

Clătitele reprezintă acel fel de mâncare ce a ajuns în atât de multe țări, iar formele pe care le pot lua sau umplutura cu care se fac nu cunosc limite.

Astăzi îți vom prezenta o rețetă de clătite foarte deosebită. Este cu șuncă și cu ciuperci. Este un fel de mâncare eextrem de sănătos și mai ales sățios și o să îți placă foarte mult.

În plus și restul de ingrediente sunt foarte simple și la îndemâna oricui. Vei avea nevoie de: 150 de grame de făină, 3 ouă,500 mililitri de lapte, 15 felii de șuncă cât mai subțire tăiate. 250 de grame de ciuperci din cutie, 250 de grame de ceapă, 50 de grame de unt, 250 de grame de smântână mai grasă. 100 de grame de brânză rasă, usturoi, sare, piper și pătrunjel.

Aceeastă vine din Picardia și pentru cele mai bune clătie vei avea nevoie de o tigaie specială de făcut clătite, dar nu este grav dacă le faci în altfel de tigaie.

Pregătește aluatul din fină, din ouă, din lapte și cu puțină sare. După ce l-ai terminat lasă-l mai întâi să se odihnească, nu îl folosi imediat. 20 de minute este timpul necesar.

În această perioadă tu poți să faci umplutura. Curăță, spală foarte aten ciupercile și lasă-le la scurs.

După aceea taie-le foarte mătunt și continuă cu ceapa. Topește niște unt într-o cratiță cu ceapa cam 20 de minute. Ai grijă să dai focul cât mai mic.

Adaugă ciupercile, amestecă în oală și ține-le pe foc vreo 10 minute. Dacă vrei pune verdeață și usturoi pentru gust.

Când sunt gata ciupercile pune cam 2 linguri de smântână. Adaugă de gust sare și piper. Amestecă foarte bine a să se pătrundă toate ingredientele.

După ce e călită ceapa poți începe să faci clătitele. Îți vor iei în jur de 12 clătite. Când ai terminat cu toate clătitele pune o clătită în jumătate și pune peste ea o fâșie de șuncă, o lingură de ciuperci, o felie subțire cu unt.
Îndoai-o și pune pe deasupra 3 felii de cașcaval. Mai împăturește-o și aranjeaz-o într-un vas pentru cuptor pe care l-ai uns cu puțin unt.

Restul de clătite fă-l exact la fel și aranjează-le una peste cealaltă. Când ai terminat să umpli toate clătitele pune peste ele smântănă și puțin cașcaval ras.

Dă clătitele la cuptor pentru 10 minute, la foc mediu. Ca să aibă un gust proaspăt și un aspect apetisant pun niște pătrunjel și niște roșii feliate.