Vinetele sunt unele dintre cele mai bune legume pe care le folosim sau măcar ar trebui să le folosim cât mai des, mai ales că vara este sezonul lor. Acestea au foarte multe vitamine, foarte multe minerale, iar gustul pe care îl dai tuturor preparatelor în care se găsesc este unul foarte intens.
Desigur vinetele au un efect pozitiv asupra întregului organism, așa că atunci când acestea apar prin piețe sau prin magazine, nu trebuie să ratezi nicio șansă să le folosești cât mai des pentru că vei avea doar de câștigat.
Unul dintre cele mai preferate feluri de mâncare care are aceste legume minunate este salata de vinete cu maioneză. Doar că în acest caz preparatul va fi mult mai calorios și acest lucru se poate reflecta în mod negativ asupra sănătății, dar și a siluetei tale.
Așa că cel mai bine este să știi cum trebuie gătite vinetele ca să te bucuri doar de beneficiile sale. De exemplu poți renunța la maioneză și să o înlocuiești cu mult succes cu varianta de salată de vinete făcută cu ceapă roșie, ulei de floarea soarelui, pipier și sare.
Este un preparat care se face extrem de ușor, nu îți pică greu la stomac și este potrivit pentru o ocazie specială sau pentru o zi obișnuită. Și pentru că este o salată foarte sănătoasă poate fi mâncată la orice oră din zi, cu o condiție: să fie un consumată în cantități moderate.
Nici ingredientele nu sunt foarte scumpe sau greu de găsit și cu toate acestea, rezultatul final va ieși un adevărat deliciu. Nu încerca să folosești alt tip de ulei, pentru că chiar dacă celelalte sunt mai sănătoase, acestea vor da un gust amar salatei din vinete.
Pentru rețeta aleasă de noi astăzi vei avea nevoie de șapte vinete potrivite ca mărime, de două cepe roșii mici, de trei roșii, de 150 de ml de ulei din floarea soarelui, pătrunjel proaspăt și sare și piper pentru condimentat.
Spală vinetele și șterge-le cu un prosop din material nu din hârtie. Poți face vinetele ori într-un grătar clasic, ori pe grătarul aragazului. La cuptor va trebui să le ții pentru aproximativ o oră și jumătate la temperatura de 150 de grade.
După o jumătate de oră întoarce-le pe cealaltă parte. Pe aragaz va trebui să le întorci mai des. Scoate-le și curăță-le doar de coajă, nu și de cotor. Lasă-le să se scurgă de apă ca să nu fie salata amară. După ce s-au uscat scoate-le cotorul, toacă-le într-un blender împreună cu restul ingredientelor șiadaugă trptat uleiul.