eDelicios

Cea Mai Bună Prăjitură Pentru Orice Ocazie Pe Care O Poți Pregăti. Se Face Simplu Și Repede

Atunci când vin anumite sărbători știm exact ce bucate trebuie să pregătim,  inclusiv atunci când vine vorba despre deserturi.

Dar se pot întâmpla evenimente neprevăzute, care să ne ia prin surprindere și atuni să nu știm ce anume am putea să gătim.

Fără îndoială ne dorim ceva foarte bun, care să se facă repede și care să nu presupună utilizarea produselor foarte scumpe sau prea multe ca număr.

Din fericire există asemenea variante atunci când vine vorba despre orice fel de mâncare, inclusiv despre desert.

Cu toate că de cele mai multe ori se consideră că toate dulciurile se fac foarte greu, e nevoie de foarte multe ingrediente și de mult timp până când ajungi să îți bucuri papilele cu rezultatul final.

Pentru această prăjitură potrivită în orice moment vei avea nevoie de 6 ouă, 200 de grame de zahăr, de 40 de mililitri de apă, de 40 de mililitri de ulei, de 3 linguri de cacao, de 200 de grame de făină și de un plic de praf de copt ca să faci blatul.

Pentru cremă vei avea nevoie de 400 de grame de ciocolată albă, de 400 de mililitri de frișcă, de 5 grame de gelatină, de un plic de glazură.

În primul rând separă ouăle, albușurile de gălbenușuri. Combină gălbenușurile cu uleiul. Până când obții un fel de maioneză ceva mai subțire.

După aceea bate albușurile cu zahărul până obții o spumă tare. La final adaugă niște apă. Într-un alt vas amestecă făina și cacao, și adaugă cu grijă gălbenușurile.

Într-o tavă pune hârtie specială pentru copt și toarnă în ea compoziția obținută. Lasă blatul să se facă pentru aproximativ jumătate de oră.

Între timp tu poți să faci cremă pentru prăjitură. Pune frișca lichidă într-o cratiță, la baia de aburi, iar atunci când este gata adaugă ciocolata albă ruptă în bucăți.

Trebuie să amesteci până în momentul în care ți se topește toată ciocolata iar frișca devine mai omogenă.

Pune vasul pe foc și lasă-l acolo pentru aproximativ 5 minute. Când s-a scurs timpul, lasă compoziția să se răcească.

Dizolvă apoi genlatina în puțină apă călduță. Dar ai grijă să nu o lași să fiarbă pentru că altfel va deveni mult prea moale.

Lasă crema la rece în frigider pentru câteva ore, dar după ce o scoți de acolo amestec-o cu ajutorul unui mixer.

Taie blatul în două și pune peste o parte zahărul însiropat. Pe acesta îl poți obține în felul următor: topește 250 de grame de zahăr ars într-un vas și adaugă puțină apă.

Apoi pune crema și acoper-o cu al doilea blat.