eDelicios

Ce înseamnă dacă carnea face spumă în timp ce fierbe

Este ca un fel de regulă nescrisă: atunci când fiere carnea, se ia spume din vas. Dar ce nu se știe este că acea spumă reprezintă proteinele care s-au obținut după procesul de coagulare a cărnii.

Punem carnea la fiert, în apă rece, iar proteinele și sărurile se dizolvă acolo. Dacă punem carnea să fierbă într-o apă care deja a fiert toate substanele nutritive rămân acolo.

Pentru un bulion delicios, chefii recomandă apa rece. Dar dacă ai nevoie pur și simplu de o carne savuroasă, ține-o în apă fierbinte.

Este foarte important să nu arunci spuma, datorită calităților sale despre care am vorbit la început. Dacă nu vrei să fii preocupat de spumă pune în apă o ceapă.

Datorită acestui truc spuma va rămâne la fund și nu se va mai ridica. Un detaliu la care trebuie să fii atent este culoarea spumei: aceasta poate să fie descisă sau poate să fie închisă.

Cea care este închisă trebuie neapărat înlăturată pentru că are în conținut celule de sânge.

Dar acestea nu sunt singurele secrete și trucuri pentru o zeamă deosebită. Dacă ți-a scăpat mai multă sare decât ai avut nevoie, trebuie să pui un pumn de orez într-o bucată de tifon.

De asemenea foarte important este momentul în care o adaugi în vas.

Pentru că în ciorba de pește se pune la început, pentru zeamă cu carne de pui se pune cujumătate de oră înainte de a stinge focul iar dacă faci de exemplu supă cremă de ciuperci trebuie să pui sarea tocmai la final.

Dacă vrei să pui accent de gustul bulionului ține focul cât mai mic, dacă vrei ca vedeta preparatului să fie carnea poți da focul mai tare.

Dacă ai ratat momentul în care să scoți spuma de pe carne și aceasta este deja la fundul vasului, pune în oală o cană cu apă rece. Aceasta va ridica deasupra toată spuma iar tu o vei putea înlătura de pe carne.

De fiecare dată trebuie să adaugi apă fierbinte, pentru că aceasta spre deosebire de cea rece nu strică gustul bulionului.

Cojile de la ceapă vor da o culoare deosebită bulionului și pe lângă acest detaliu, bulionul tău va fi și foarte sănătos.

Usturoiul tocat va da poate cel mai intens gust pentru preparatul din carne. Dacă folosești foi de dafin trebuie să le scoți imediat ce acestea sunt gata, fără ca să le ții mai mult timp.

Nu filtra bulionul când este încă fierbinte, lasă-l să se răcorească măcar entru 20 de minute.