eDelicios

Reteta delicioasa de papanasi

Un desert ușor de făcut, care să arate și bine și să fie absolut delicios este mereu o idee bună.

Papanașii pe care ți-i vom prezenta astăzi sunt exact așa: foarte gustoși și se fac cât ai clipi.

Ingredientele pentru el sunt foarte puține și foarte accesibile, iar decorul și servirea vor rămâne la discreția fiecărei gospodine.

Dar pentru că papanașii au mereu un gust fantastic, îi vei face cu siguranță de mai multe ori și vei ocazia să testezi toate variantele.

Așadar, vei avea nevoie de brânză de vaci, de un praf de copt, de zeama de la o lămâie, de puțin zahăr, de preferat brun, de un praf de scorțișoară, de 2 ouă, de făină cât cuprinde.

Într-un bol pune brânza de vaci, dacă vrei poți să pui mai multă sau mai puțină, după cum o preferi. După aceea adaugă peste ea praful de copt, zeama de lămâie, zahărul după gust și scorțișoara.

Sparge ambele ouă peste ingredientele puse până acum în vas. Începe să le amesteci pe toate până când ți se omogenizează compoziția.

La final adaugă făină până obții un aluat potrivit, suficient de tare, ca să îl poți modela mai departe.

Când crezi că este gata, ia-l în mâini și frământă-l. Pe o suprafață dreaptă și uscată pune puțină făină.

Va trebui să obții în jur de 4 biluțe de aluat mai mari, și tot atâtea mici. Dacă vrei să faci mai mulți papanași trebuie să ții cont de numărul egal de bucăți de aluat.

Ia pentru început doar bucățile mari și formează din acestea niște covrigi. Bucățile mai mici de aluat trebuie lăsate așa cum le-ai făcut de prima dată.

Într-o tigaie bine încinsă pune ulei din belșug. Și prăjește foarte bine tot aluatul până când acesta se rumenește suficient.

Pe un platoul pune o lingură de smântănă pentru servit și întinde-o pe o suprafață mai mare. În centrul smântânii pune covrigul făcut din aluat, unde-l cu smântănă mai multă.

Dacă vrei, poți să pui dulceață de afine. Dacă preferi altceva, nu este nicio problemă, poți pune orice gem îți place.

Peste dulceața aleasă montează biluța din aluat. Și mai adaugă o altă lingură mare cu smântână și dulceața aleasă.

Și desertul este gata. Nu ai nevoie de multe ingrediente pentru el. Arată apetisant, se face repede, și se va mânca cât ai zice pește.

Nici nu va mai conta faptul că papanașii sunt dușmanii unii siluete de vis.