eDelicios

Prăjitură turnată cu brânză – delicios de pufoasă și bună, se topește în gură

Toată lumea adoră prăjiturile. Gospodinele moderne au găsit soluții care mai de care mai simple și mai ușoare pentru a pregăti ceva dulce.

Dar un desert cu adevărat special este acela care se poate face cu produse care la baza lor sunt mai degrabă sărate.

Aici ne referim la brânza care se folosește la deserturi. Aceasta dă un gust deosebit oricărui desert în care este folosită.

Dacă nu ai testat încă niciun desert care să conțină brânză, avem pentru tine una dintre cele mai bune idei: prăjitură turnată cu brânză. Rezultatul te va lăsa mască, atât de bun va fi.

Ingredientele de care vei avea nevoie sunt foarte puține, simple și se găsesc în bucătăria ta sau la orice magazin de cartier.

Vei folosi pentru acest desert: 2 ouă, 9 linguri de zahăr pudră, 9 linguri de ulei, 9 linguri de lapte, 12 linguri de făină, 1 praf de copt, esență de vanilie.

Pentru crema prăjiturii ia aproximativ jumătate de kilogram de brânză de vaci, zahăr după gust 2 ouă, coajă de portocală confiată.

După cum poți observa, ingredientele sunt foarte ușor de pregătit, pentru că sunt foarte exact măsurate cu o simplă lingură. O poate face oricine și respectiv va fi pe placul tuturor, inclusiv al copiilor.

Este și o rețetă care îți permite să adugi și fructe uscate sau proaspete, ca să combini mai multe gusturi din casă.

Pentru început amestecă ouăle cu puțină sare. Oprește-te atunci când acestea devin foarte albe și volumul lor devine dublu.

Pune peste ouă zahărul pudră, esența de vanilie, uleiul, laptele, adaugă făina pe care ai amestecat-o cu praful de copt înainte să o pui peste restul de ingrediente.

Ia o tavă care să aibă aproximativ dimensiunea de 20/30 de cm, pune în ea hârtie specială pentru copt, toarnă aproximativ jumătate din compoziția obținută.

Dă-o la cuptorul încins la temperatura de 180 de grade. Dacă ai din acela cu ventilație, setează-l la 150 de grade. Ține blatul la foc aproximativ un sfert de oră până când acest blat capăta consistența necesară.

În acest interval de timp ocupă-te de cremă. Amestecă bine toate ingredientele până când acestea se vor omogeniza suficient de bine.

Folosește un blender vetical dacă vrei o cremă foarte fină. Orice cremă se poate aromatiza cu orice tip de esență.

Dacă vrei, mai adaugă un ou ca să înmoi brânza.

Scoate blatul. Pe una dintre părți pune cantitatea de cremă, și acoper-o cu restul din blat. Mai ține-o la foc încă jumătate de oră. Prăjitura ta va fi gata când se va rumeni.