eDelicios

Reteta Canneloni cu crema de vanilie

Atunci când vine sezonul estival iar gădinile și piețele sunt pline cu fructe proaspete și adevărate acestea trebuie folosite din plin.

Alege din ce îți place și ți se potrivește. Exploatează fructele, dar și legumele ccât mai mult și folosește-le atât pentru uzul extern, cât mai ales pentru cel intern.

Pentru că vara de obicei temperaturile sunt foarte ridicate trebuie să alegem dintre alimentele care nu ne pică greu la stomac. Ci din contra, sunt foarte ușoaree și foarte răcoroase.

Există o mulțime de variante prin care poți să gătești ceva foarte repede, care să fie și sănătos și gustos și care să conțină și fructe ca să te poți bucura de toate beneficiile în același timp.

Desertul nostru de astăzi va avea o cremă de vanilie foarte simplă la prima vedere, dar extrem de delicioasă.

Vei repeta acest deliu des pentru că este unul gustos și nu se face greu.

Vei avea nevoie de aluat frațuzesc, pe care să îl tai în fâșii egale, după ce îl întinzi. După aceea, ia o foaie de aluminiu pe care trebuie să o împăturești până când o faci sul.

Pe ea vei înfășura fiecare bucată de aluat pe care ai tăiat-o. După ce ai rămas fără aluat unge fiecare bucată de aluat pus de foaia de aluminiu, cu ou.

Pune o bucată de hârtie de copt pe o tavă și aranjează frumos fiecare bucată de aluat învârtit.

Ține aluatul în cuptor pentru aproximativ 20 de minute, la o temperatură care să se încadreze în 180 de grade.

Ia un ou și sparge-l într-un vas mai mic. Pune peste el zahăr cât mai mult, mai ales dacă îți plac deserturile dulci.

Amestecă până când oul pătrunde în tot zahărul. Adaugă după aceea puțin amidon, aproximativ o lingură.

Și continuă să amesteci până când obții combinația omogenă. Pune între timp niște lapte pe foc, maximum 1 litru și adaugă o esență de vanilie.

Adaugă doar o parte din cantitatea de lapte, peste amestecul din zahăr și amestecă din nou. După aceea adaugă compoziția în cratița de pe foc și amestecă din nou.

Trebuie să obții o compoziție foarte fină și omogenă, fără cocoloașe.

Scoate și aluatul din cuptor și cu ajutorul ustensilelor speciale, umple prăjiturile cu crema de vanilie.

Dacă vrei, poți să pui peste acestea niște zahăr pudră, iar alături poți să pui orice fructe vrei tu, doar să fie proaspete.

De asemenea le poți servi și cu smântână sau cu dulceață sau chiar simple.