eDelicios

Nu am mancat niciodata un chec mai pufos. Chec oparit

Atunci când vor să pregătească deserturi majoritatea gospodinelor au foarte multe variante din care pot să aleagă ceva ce le place.

Pot să le facă pe cele care nu au nevoie de coacere, care sunt extrem de potrivite vara, atunci când și așa este destul de cald. Cu această ocazie pot să folosească foarte multe fructe care sunt disponibile în piețe sau în grădini.

Dar chiar și dacă nu vor să aleagă o variantă prospătă de prăjitură, gospodinele pot să aleagă ceva care se face ușor, din ingrediente puține și pentru care nu este neapărată foarte multă îndemânare.

În cazul în care rețeta aleasă mai are și un truc care să facă diferența, atunci cu siguranță aceasta nu trebuie trecută cu vederea.

O asfel de rețetă îți vom prezenta chir acum ca să nu fie nevoie să pierzi timp cu căutatul.

Vei avea nevoie de o fiolă cu esență de vanilie, de 9 ouă mai mari, de aproximativ jumătate de kilogram de zahăr, de puțină sare, de 150 de militri de apă, de o lingură de cacao, de coaja unei lămâi, de 150 de mililitri de ulei, de o fiolă cu esență de rom, de un pli cu praf de copt și de 2 căni cu făină.

Pentru început separă gălbenușurile de albușuri. Bate doar gălbenușurile cu uleiul așa cum faci și în cazul maionezei, adaugă după aceea conținutul din ambele fiole cu esențe și coaja de lămâie, rasă în prealabil.

După aceea ia zahărul și apa, pune-le într-o cratiță și pune-le pe aragaz, la foc mic, până când se va dizolva zahărul, iar combinația se transformă într-un sirop.

Amestecă între timp albușurile cu sare până când obții o spumă tare. Adaugă peste ele siropul din zahăr și după el și amestecul cu gălbenușuri.

Cerne făina chiar dacă aceasta este de la țară sau de calitate superioară. Când ai terminat, pune-o peste compoziția pe care tocmai ai obținut-o și constiuă să amesteci ingredientele de jos în sus.

Pune niște hârtie de copt în două tăvi. Păstrează vreo 5 linguri din amestec iar pe restul împarte-l în cele 2 vase.

Pune cacao peste amestecul reținut. Toarnă compoziția de cacao peste cea din tăvi și formează ce modele vrei tu cu ajutorul unei furculițe.

Pune vasele în cuptorul preîncălzit pentru proximativ 40 de minute la foc potrivit. Checul tău va fi gata atunci când acesta va trece testul cu scobitoarea.

Așteaptă să se răcească ca să îl poți tăiat frumos, fără să îl rupi. Dacă vrei neapărat, poți să folosești pentru decor zahărul pudră.