eDelicios

Tort de iaurt cu ananas – cel mai gingaș tort fără coacere

Pentru că vara deja a început, vrem să găsim soluții care să ne ajute să nu renunțăm la dulciuri, dar nici să nu ne îngrășăm foarte mult din cauza că acestea sunt foarte calorioase și ne pică greu la stomac.

Și în plus este foarte cald de aceea am prefera variante care să ne țină cât mai departe de cuptor. Sau chiar să nu avem nevoie deloc de acesta.

În acest sens îți vom prezenta o rețetă pentru o prăjitură care se face ușor, este delicioasă și care nu are nevoie să fie coaptă. În plus, pentru el nu vei avea nevoie de foarte multe produse.

Scurge la început sucul dintr-un borcan cu ananas. Fără să îi ții foarte mult timp în el, pune fiecare biscuit în vasul cu suc. După aceea, pune-i într-un inel detașabil.

Pune biscuiții doar pe fundul vasului ca să formezi baza pentru prăjitură. Pune feliile de ananas în poziție verticală, în jurul formei din inel. Amestecă frișca într-un bol, cu ajutorul uni mixer setat la viteză medie, atât cât aceata să devină puțin fermă.

Adaugă după aceea laptele condensat, și amestecă-l bine folosind un tel. Pune în același vas și iaurtul de ananas și mai mixează puțin. Deschide jumătate de conservă de ananas și taie în bucăți potrivit de mari feliile de ananas.

Pune-le în cremă și amestecă folosind o spatulă. Într-un alt vas dizolvă gelatina cu ajutorul apei reci. amestecă și așteaptă până când compoziția se va umple. pune vasul pe foc și lasă-l acolo până în momentul în care toată gelatina se va dizolva.

Adaugă gelatina dezhidratată, peste cremă și amestecă cât mai bine ca să se combine toate ingredientele. Toarnă crema peste stratul de biscuiți. Modelează amestecul obținut până ajunge la același nivel.

Ca decor vei folosi restul de anans care ți-a rămas. Pune prăjitura la rece, în frigider pentru cel puțin două ore. Atunci când îl vei pune pe masă ca să fie servită, scoate din ea inelul detașabil.

Această prăjitură nu o să-ți pice greu la stomac datorită conținutului de ananas. Ba din contra, datorită acestui fruct tropical, te vvei simți mult mai bine după mesele foarte grase, cu multă carne.