eDelicios

Cum cureţi vinetele coapte extrem de rapid. Intai de toate, e bine sa le coci până când vezi că începe să se desprindă coaja

Trucuri pentru curățarea rapidă a vinetelor

Vinetele sunt legume versatile și delicioase, însă curățarea lor poate fi uneori provocatoare. Iată câteva trucuri care te vor ajuta să cureți vinetele rapid și eficient:

 1. Alege vinetele potrivite:
  • Optează pentru vinete ferme, cu coaja lucioasă și fără pete. Vinetele tinere au mai puține semințe și sunt mai ușor de curățat.
 2. Folosește un cuțit bine ascuțit:
  • Un cuțit ascuțit îți va permite să tai vinetele cu ușurință, fără a le zdrobi. Un cuțit pentru legume sau unul de bucătărie obișnuit bine ascuțit este ideal.
 3. Taie capetele:
  • Începe prin a tăia capetele vinetei, eliminând codița și partea inferioară.
 4. Decojirea vinetei:
  • Folosește un peeler pentru legume pentru a decoji coaja subțire a vinetei. Acest instrument este mai rapid și mai eficient decât un cuțit, reducând riscul de a elimina prea mult din carne.
 5. Feliază vinetele:
  • Dacă rețeta necesită vinete feliate, taie-le în felii de grosimea dorită. Poți face acest lucru după ce le-ai decojit sau direct cu coajă, în funcție de preferințe și de rețetă.
 6. Presărarea cu sare:
  • Dacă vrei să reduci amăreala și să elimini excesul de apă, presară feliile de vinete cu sare și lasă-le să stea 15-30 de minute. Apoi clătește-le bine și șterge-le cu un prosop de hârtie.
 7. Coacerea la cuptor:
  • Dacă nu vrei să cureți vinetele crude, poți să le coci întregi la cuptor. Pune vinetele întregi pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și coace-le la 200°C pentru aproximativ 30-40 de minute, până devin moi. După ce se răcesc, coaja se va îndepărta foarte ușor.
 8. Curățarea cu apă rece:
  • După coacere sau grătar, pune vinetele într-un bol cu apă rece. Acest truc te ajută să îndepărtezi coaja mai ușor și să răcești vinetele pentru a putea fi manevrate rapid.

Aceste trucuri te vor ajuta să cureți vinetele rapid și eficient, economisind timp și efort în bucătărie.