eDelicios

Greșeala uriașă pe care o fac gospodinele când sărează cartofii prăjiți

O greșeală comună pe care o fac gospodinele când sărează cartofii prăjiți este să adauge sarea prea devreme în procesul de prăjire.

Sărarea cartofilor prăjiți în timpul prăjirii sau imediat după ce au fost puși în tigaie poate avea câteva consecințe nedorite:

1. Extrage umiditatea

Sarea extrage umiditatea din cartofi, ceea ce poate împiedica obținerea unei texturi crocante. În loc de cartofi prăjiți crocanți, te vei alege cu cartofi moi și apoși.

2. Încetinirea prăjirii

Adăugarea sării la început poate face ca uleiul să se sature cu apă mai repede, reducând eficiența prăjirii și crescând timpul necesar pentru a obține o crustă aurie și crocantă.

3. Aderarea neregulată a sării

Dacă sarea este adăugată prea devreme, aceasta poate să nu se distribuie uniform pe suprafața cartofilor, rezultând într-un gust inegal.

Recomandarea corectă:

Pentru a evita aceste probleme și a obține cei mai buni cartofi prăjiți, sarea trebuie adăugată la momentul potrivit:

1. Sărează după prăjire

Cel mai bine este să adaugi sarea imediat după ce cartofii prăjiți au fost scoși din ulei și puși pe hârtie absorbantă pentru a elimina excesul de ulei. În acest fel, cartofii vor fi crocanți și sarea se va adera uniform datorită peliculei subțiri de ulei rămasă pe suprafața lor.

2. Folosește sare fină

Sarea fină se distribuie mai uniform și se lipește mai bine de suprafața cartofilor prăjiți, asigurând un gust echilibrat.

Procedura corectă pentru cartofi prăjiți crocanți și delicioși:

  1. Pregătește cartofii: Curăță și taie cartofii în fâșii de grosimea dorită. Clătește-i în apă rece pentru a îndepărta excesul de amidon și usucă-i bine.
  2. Prăjește cartofii: Prăjește cartofii în ulei încins până devin aurii și crocanți.
  3. Scoate cartofii din ulei: Folosește o spatulă cu găuri pentru a scoate cartofii din ulei și pune-i pe hârtie absorbantă pentru a elimina excesul de ulei.
  4. Sărează cartofii: Presară sare fină pe cartofi imediat după ce i-ai scos din ulei și i-ai pus pe hârtia absorbantă.

Urmează aceste sfaturi pentru a obține cartofi prăjiți perfect crocanți și savuroși de fiecare dată.