eDelicios

Uite un truc pretios. Ce poți face ca să nu ți se ardă cozonacii deasupra

Pentru a preveni arderea cozonacilor deasupra, poți urma câteva sfaturi utile.

Ce poți face ca să nu ți se ardă cozonacii deasupra

 1. Acoperirea cozonacilor:
  • După ce cozonacii au început să se rumenească, acoperă-i cu o foaie de hârtie de copt sau folie de aluminiu. Acest lucru va împiedica arderea suprafeței fără a afecta procesul de coacere al interiorului.
 2. Poziționarea în cuptor:
  • Cozonacii ar trebui plasați pe un raft situat în treimea inferioară a cuptorului. Astfel, căldura va fi distribuită mai uniform și cozonacii nu vor primi prea multă căldură directă de sus.
 3. Temperatura cuptorului:
  • Asigură-te că temperatura cuptorului este setată corect conform rețetei. Dacă observi că cozonacii se rumenesc prea repede, redu temperatura cu 10-20 de grade Celsius.
 4. Verificarea cuptorului:
  • Dacă ai un cuptor care coace neuniform sau este prea puternic, folosește un termometru de cuptor pentru a verifica acuratețea temperaturii setate.
 5. Ungerea cozonacilor:
  • Dacă rețeta cere ungerea cozonacilor cu ou bătut, ai grijă să nu aplici un strat prea gros, deoarece acesta poate arde mai ușor. Unge cozonacii cu un strat subțire și uniform.
 6. Umezirea suprafeței:
  • Dacă suprafața cozonacilor pare prea uscată, poți pulveriza puțină apă în cuptor pentru a crea abur, ceea ce va ajuta la prevenirea uscării și arderii.

Aplicând aceste metode, vei putea să te asiguri că cozonacii se vor coace uniform și nu se vor arde deasupra.