eDelicios

De ce să pui o linguriță de suc de lămâie în apa în care fierbi orezul

Adăugarea unei lingurițe de suc de lămâie în apa în care fierbi orezul poate avea mai multe beneficii:

  1. Menținerea albului și aspectului: Sucul de lămâie ajută la menținerea albului orezului și împiedică păstrarea unui aspect tern sau decolorat. Acest lucru este mai evident în cazul orezului alb, unde lamaia poate ajuta la păstrarea culorii sale originale.
  2. Împiedicarea lipirii: Aciditatea ușoară a sucului de lămâie poate contribui la prevenirea lipirii boabelor de orez între ele. Acest lucru face ca orezul să fie mai ușor de mâncat și mai plăcut la gust.
  3. Adăugarea unei note subtile de aromă: Sucul de lămâie adaugă o notă subtilă de aromă citrică orezului, îmbunătățind gustul și oferindu-i o aromă proaspătă și plăcută.
  4. Îmbunătățirea digestiei: Acidul citric din sucul de lămâie poate ajuta la descompunerea carbohidraților și a altor nutrienți din orez, facilitând digestia și absorbția acestora în organism.

Este important să nu exagerezi cu cantitatea de suc de lămâie adăugat, deoarece prea mult acid poate afecta gustul și textura orezului. O linguriță pentru fiecare ceașcă de orez este, în general, suficientă pentru a obține beneficiile menționate mai sus fără a afecta prea mult gustul final al preparatului.