eDelicios

Multi se sperie cand le observa: de ce apar puncte roșii pe ouăle din tigaie

Punctele roșii care apar pe ouăle gătite în tigaie sunt, de obicei, cauzate de mici vase de sânge sparte în interiorul oului. Aceste vase de sânge pot fi prezente în ouă din mai multe motive:

  1. Formarea naturală a ouălor: În timpul formării ouălor în interiorul găinii, mici vase de sânge din ovare sau din oviduct se pot rupe, ducând la prezența unor pete roșii sau maro în ouă.
  2. Manipularea sau mișcarea bruscă: Găinile pot suferi mici traumatisme sau stres care duc la ruperea unor vase de sânge în ou.
  3. Fertilizare parțială: Dacă oul a fost fertilizat, prezența unei mici pete roșii poate indica începutul dezvoltării embrionului, deși acest lucru este rar pentru ouăle comerciale, deoarece ele sunt de obicei nefertilizate.

Aceste puncte roșii nu sunt periculoase și nu afectează siguranța consumului oului, dar dacă te deranjează estetic, poți îndepărta acele pete înainte de gătire cu o lingură sau un cuțit.

De asemenea, asigură-te că ouăle pe care le folosești sunt proaspete și că provin din surse de încredere. Dacă observi frecvent pete roșii sau alte anomalii în ouă, poate fi util să schimbi furnizorul sau să te asiguri că ouăle provin de la găini sănătoase și bine îngrijite.