eDelicios

Când vor să prepare ceva rapid, gospodinele se gândesc la șnițele. Si eu la fel! Uite câte minute sa le lași la prăjit ca să iasă crocante

Pentru a obține șnițele crocante, este important să le prăjești suficient timp la temperatura potrivită. Iată câteva sfaturi pentru a asigura crocănțimea șnițelelor:

Timpul și temperatura de prăjire

 1. Încălzirea uleiului:
  • Încălzește uleiul la aproximativ 175-180°C (350-360°F) înainte de a adăuga șnițelele. Un ulei prea rece va face ca șnițelele să absoarbă prea mult ulei și să devină uleioase, iar un ulei prea fierbinte le va arde la exterior fără a le găti bine la interior.
 2. Timpul de prăjire:
  • Prăjește șnițelele timp de 3-4 minute pe fiecare parte, în funcție de grosimea acestora. Șnițelele mai subțiri se vor găti mai repede, în timp ce cele mai groase vor necesita puțin mai mult timp.
  • Asigură-te că șnițelele sunt aurii și crocante la exterior. Poți verifica temperatura internă a cărnii cu un termometru de bucătărie pentru a te asigura că a ajuns la 75°C (165°F) în cazul cărnii de pui.

Sfaturi suplimentare pentru snițele crocante

 • Marinarea: Dacă ai timp, marinează carnea pentru câteva ore înainte de a o găti. Acest lucru poate ajuta la menținerea suculenței în interior.
 • Uscarea cărnii: Asigură-te că șnițelele sunt bine uscate cu un prosop de hârtie înainte de a le trece prin făină, ou și pesmet. Acest lucru va ajuta la obținerea unei cruste crocante.
 • Stratificarea: Pentru o crustă mai crocantă, poți folosi pesmet panko în loc de pesmet obișnuit. Acesta are o textură mai aerată și crocantă.
 • Evitarea supraaglomerării: Nu aglomera tigaia. Prăjește șnițelele în serii, dacă este necesar, pentru a permite o circulație bună a uleiului în jurul fiecărei bucăți.

Prin urmare, pentru a obține șnițele crocante, prăjește-le aproximativ 3-4 minute pe fiecare parte în ulei încins la 175-180°C, având grijă să nu supraaglomerezi tigaia și să folosești un strat crocant de pesmet.