eDelicios

Cum prepari acasa cornete pentru inghetata. Mie imi plac cat mai crocante

Prepararea cornetelor pentru înghețată acasă poate fi o experiență distractivă și gustul lor proaspăt este de neegalat. Iată o rețetă simplă:

Ingrediente:

 • 2 albușuri de ou
 • ½ ceașcă de zahăr granulat
 • ¼ ceașcă de unt topit și răcit
 • ½ ceașcă de făină
 • 1 linguriță de extract de vanilie (opțional)
 • Puțină esență de migdale (opțional)

Instrucțiuni:

 1. Preîncălzește cuptorul: Încălzește cuptorul la 180°C și pregătește o tăviță de copt cu hârtie pergament.
 2. Bate albușurile: Bate albușurile într-un bol până când se formează vârfuri moi. Adaugă treptat zahărul și continuă să bați până când amestecul devine lucios și zahărul este complet dizolvat.
 3. Adaugă untul și făina: Încorporează ușor untul topit și răcit în amestecul de albușuri. Apoi adaugă făina și amestecă până când obții o compoziție omogenă. Dacă dorești, adaugă extractul de vanilie și esența de migdale pentru a da un gust aromat.
 4. Coace cornetele: Folosind o lingură, așează mici porții de aluat pe hârtia de copt pregătită. Întinde-le ușor în forme rotunde, având grijă să păstrezi distanța între ele pentru a se extinde în timpul coacerii.
 5. Coace: Introdu tava în cuptorul preîncălzit și coace timp de aproximativ 5-7 minute sau până când marginile cornetelor încep să se rumenească ușor. Ai grijă să nu le lași prea mult, pentru că se pot arde rapid.
 6. Modelare: După ce scoți tava din cuptor, folosește o spatulă subțire pentru a răsuci imediat cornetele în formă de con. Poți folosi, de asemenea, un con special pentru a le da forma, dar trebuie să lucrezi rapid, deoarece se întăresc repede.
 7. Răcește: Lasă cornetele să se răcească complet înainte de a le umple cu înghețată sau alte deserturi.

Acesta este un mod simplu și delicios de a pregăti cornete pentru înghețată acasă. Poți să le personalizezi cu arome sau să le decorezi după preferințe.

Poftă bună!