eDelicios

Delicioasa, rapida, ieftina. Prajitura de ciocolata cu doar 2 ingrediente, nu mai mult

În primul rând, este important să menționez că majoritatea rețetelor necesită doar două ingrediente, cu toate acestea, există și unele care pot include trei sau patru ingrediente adiționale. De exemplu, se poate să aveți nevoie de puțin ulei pentru uns, puțin extract de vanilie pentru aromă sau puțin îndulcitor. Totuși, cele două ingrediente de bază sunt fundamentale, iar celelalte sunt opționale, în special atunci când vine vorba de arome și îndulcitori.

Prăjitură de Ciocolată

Ingrediente:

  • 3 ouă
  • 180 grame ciocolată neagră sau cu lapte

Instrucțiuni:

  1. Pregătiți tava: Acoperiți o tavă cu hârtie de copt. Dacă doriți o prăjitură mai înaltă, folosiți o tavă mai mică. Asigurați-vă că cuptorul este preîncălzit la 180°C.
  2. Separați ouăle: Spargeți ouăle și separați albușurile de gălbenușuri. Bateți albușurile cu un mixer sau un tel până obțineți o spumă consistentă, adăugând un praf de sare pentru stabilitate.
  3. Bateți gălbenușurile: Într-un alt bol, bateți ușor gălbenușurile cu o furculiță.
  4. Topiți ciocolata: Topiți ciocolata într-un castron pe baie de apă și lăsați-o să se răcească la temperatura camerei.
  5. Combinați gălbenușurile și ciocolata: Turnați ciocolata topită și răcită peste gălbenușuri și amestecați bine pentru a obține o cremă omogenă.
  6. Incorporați albușurile: Adăugați treptat spuma de albușuri peste amestecul de ciocolată și gălbenușuri, amestecând ușor pentru a păstra aerul din albușuri.
  7. Turnați în tavă și coaceți: Turnați compoziția rezultată în tava pregătită și introduceți în cuptorul preîncălzit. Coaceți timp de 15-20 de minute pentru o prăjitură umedă sau adăugați încă 5 minute pentru o prăjitură mai uscată.
  8. Serviți: Lăsați prăjitura să se răcească în tavă pentru câteva minute înainte de a o tăia în bucăți și de a servi. Poftă bună!