eDelicios

Cum se toacă verdețurile corect. Cum așezi lama cuțitului și ce mișcări ale mâinii să folosești

Tocarea corectă a verdețurilor este o abilitate importantă în bucătărie, deoarece verdețurile tocate fin pot adăuga savoare și culoare oricărui fel de mâncare. Iată câteva sfaturi și tehnici pentru a toca verdețurile în mod corect:

Echipament necesar:

 • Cuțit de bucătărie: Un cuțit de bucătărie bine ascuțit este esențial pentru a obține o tăietură curată și uniformă.
 • Planșetă de tăiat: Folosește o planșetă stabilă și rezistentă pentru a avea control și siguranță în timpul tocării.

Pregătirea verdețurilor:

 1. Curăță verdețurile: Înainte de a le toca, spală-le sub apă rece pentru a îndepărta murdăria și impuritățile. Scutură excesul de apă sau usucă-le cu un prosop de hârtie.
 2. Îndepărtează tulpinile groase: Dacă verdețurile au tulpini groase, precum pătrunjelul sau coriandrul, taie-le tulpinile până la frunze pentru a le îndepărta.

Tehnica de tocătură:

 1. Rolul mâinii: Ține cuțitul în mâna dominantă, cu degetele strânse în jurul mânerului și degetul arătător plasat deasupra lamei pentru control. Cu mâna cealaltă, ține verdețurile în poziție.
 2. Poziționarea cuțitului: Așază lama cuțitului pe verdețuri și folosește mișcări de balansoar pentru a le toca. Ține lama aproape de planșetă și încearcă să miști cuțitul înainte și înapoi, mai degrabă decât să apeși vertical.
 3. Ghidează cu mâna: Cu mâna ce ține verdețurile, îndoaie degetele pentru a evita contactul direct cu lama. Folosește articulațiile degetelor ca ghid pentru cuțit, astfel încât să menții o distanță sigură între lama și degete.
 4. Tocă în bucăți mici: După ce ai făcut câteva mișcări de tocătură, adună verdețurile într-o grămadă și continuă să le toci, repetând mișcările de balansoar. Dacă este nevoie, adună-le la loc pentru a obține o tocătură fină și uniformă.

Sfaturi suplimentare:

 • Exersează cu atenție: Dacă ești începător, exersează cu atenție și începe cu verdețuri mai moi, cum ar fi pătrunjelul sau busuiocul.
 • Ascuțirea cuțitului: Un cuțit ascuțit reduce riscul de accidente și oferă o tăietură mai curată. Asigură-te că cuțitul este bine ascuțit înainte de a începe.
 • Păstrarea verdețurilor proaspete: Pentru a păstra verdețurile proaspete, depozitează-le într-un recipient ermetic sau învelite în hârtie de bucătărie umedă în frigider.

Cu aceste tehnici și sfaturi, vei putea toca verdețurile corect și eficient, aducând o notă de prospețime și culoare preparatelor tale.