eDelicios

Când trebuie să arunci pastele, de fapt. Detaliul la care trebuie să fim atenți

Și tu ești iubitor de paste? Sunt, probabil, printre felurile de mâncare preferate ale multor oameni. Nu sunt deloc dificil de preparat, însă trebuie să ai grijă la starea în care se află. Playtech Știri îți arată când trebuie să arunci pastele. Dacă arată astfel, înseamnă că nu mai sunt comestibile.

Data de consum VS. de expirare
Pastele se numără printre cele mai consumate feluri de mâncare din întreaga lume. Au beneficii importante pentru sănătate și, în același timp, sunt foarte versatile în bucătărie. Poți găti cu ele numeroase preparate. Sunt asemănătoare orezului din acest punct de vedere – și nu numai.

Pastele au o dată de consum, care este diferită de cea de expirare. Ai observat cum pe ambalajele pastelor este recomandată o anumită dată până la care este bine să le gătești? Ei bine, dacă treci de termenul cu pricina, produsul își pierde o parte dintre caracteristice originale, cum ar fi aroma sau textura.

Produsul este foarte ușor de gătit. Multe gospodine se întreabă, însă, cum își pot da seama dacă pastele din cutie mai sunt bune pentru preparat sau nu. Dacă și tu te numeri printre ele, ai ajuns la locul potrivit. Playtech Știri îți va explica, în rândurile de mai jos, care sunt indiciile de care să ții cont.

Când trebuie să arunci pastele
Există câteva detalii care te pot ajuta să înțelegi dacă pastele mai sunt bune sau nu, înainte de a le găti. Ce trebuie să știi este că, dacă nu ții pastele într-un recipient ermetic, din cauza umidității se vor strica rapid. Este simplu să îți dai seama dacă produsul a expirat, de fapt: dacă în interiorul pachetului se vede un fel de praf, înseamnă că pastele nu mai sunt comestibile.

Și mirosul te poate ajuta să îți dai seama dacă trebuie să arunci pastele sau nu. Dacă aroma pastelor este puternică și neplăcută, este clar că produsul nu mai este bun pentru a fi gătit. În același timp, ai grijă la mirosul de mucegai. Acesta poate fi sporit dacă pastele sunt păstrate într-un mediu umed.

Cum știi dacă pastele gătite sunt bune
Pentru a nu se strica înainte de vreme, pastele (negătite) rebuie menținute într-un loc răcoros și uscat din bucătăria ta. Nu le lăsa niciodată în direcția luminii soarelui. Dacă ții cont de aceste aspecte, vei preveni stricarea lor, iar termenul de valabilitate va fi cel inscripționat pe ambalaj.

În cazul pastelor gătite, dacă vrei să afli dacă mai sunt comestibile, fii atent la culoare și miros. Pastele de culoare albicioasă, care prezintă puncte mici, negre, miros a putred și au o textură lipicioasă nu mai sunt potrivit pentru consum.