eDelicios

Ingredientul banal care se pune peste carnea de porc înainte de o găti. Aşa va ieşi fragedă şi cu un gust special

Dacă dorești să servești o carne de porc suculentă, aromată și fragedă de care să te bucuri împreună cu familia, prepară această marinată pentru specială. Este făcută cu ingrediente simple, dar gustoase, care „funcționează” perfect împreună. Descoperă trucul marilor chefi bucătari.

Marinadă pentru friptura de porc
Vrei să te bucuri de cea mai gustoasă costiță de porc sau de cele mai savuroase cotlete de porc pe care le-ai gustat vreodată? Dacă te-ai săturat să le pregătești mereu la fel, ar fi bine să încerci această marinată specială. Pentru ca friptura ta să iasă fragedă și cu un gust deosebit, chefii bucătari recomandă un amestec de muștar și oțet.

Ingrediente:

70 g de muștar Dijon
50 ml de oțet de vin alb
50 ml de ulei de măsline
un cățel de usturoi mărunțit
o lingură de salvie uscată
3 foi de dafin
sare și piper, după gust

Mod de preparare:

Pentru început se amestecă muștarul cu oțetul până se încorporează, dopă care se adaugă usturoiul, salvia, foile de dafin, sarea și piperul. Cu ajutorul unui tel se încorporează uleiul încet, până se obține o emulsie. Se lasă 5-10 minute la odihnit.

Apoi, carnea de porc se pune într-o pungă ziplock, iar peste ea se toarnă marinada. Aceasta se lasă la rece timp de 12 ore.

Marinadă pentru cotlet
Sarea, piperul și uleiul de măsline sunt ingredientele comune pentru marinade. Le poți folosi doar pe acestea dacă nu ai în casă alte condimente, însă dacă vrei să faci o friptură fragedă, suculentă și aromată ai nevoie de mai mult. Iată cum faci o marinadă pentru cotletul de porc.

Ingrediente:

50 ml de sos de soia
25 ml sake (sau alt alcool din cereale)
2 linguri de apă
2 linguri de zahăr brun
2 linguri de sos chili (mild)
2 căței de usturoi mărunțit
1 linguriță de ghimbir dat pe răzătoare
½ linguriță de piper alb
sare

Mod de preparare:

Se amestecă toate ingredientele într-un bol până când zahărul se dizolvă complet. Se adaugă apoi cotletele și se lasă la marinat la rece între 4 și 12 ore.