eDelicios

Mâncare de urzici de post ca la Mănăstirea Pasărea. Secretul măicuțelor pentru o mâncare hrănitoare și delicioasă

Este postul Paștelui, iar dacă și tu ai rămas în „pană” de idei și nu știi ce să mai gătești pentru această perioadă a anului, atunci nu-ți face probleme, deoarece noi v-am pregătit o mâncare de urzici de post ca la Mănăstirea Pasărea din Ilfov. Vă vom arăta care este secretul măicuțelor pentru o mâncare hrănitoare și delicioasă. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie, dar și care este modul de preparare al acestui preparat care îți va încânta cu siguranță papilele gustative.

Rețeta de mâncare de urzici de post ca la Mănăstirea Pasărea este delicioasă și foarte ușor de pregătit. Vă vom prezenta care este secretul măicuțelor pentru o mâncare de urzici cu adevărat gustoasă. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi ca să te bucuri de o rețetă delicioasă de post!

Rețetă de mâncare de urzici de post ca la Mănăstirea Pasărea
Ingrediente:

-5 grame de urzici

-2 cepe

-6 căței de usturoi

-1 lingură de mărar verde

-250 ml de untdelemn

-1 lingură de făină

-sare

Mod de preparare:
Se spală foarte bine urzicile și se pun la fiert cu sare. Din zeama în care urzicile au fiert se păstrează aproximativ o cană. Într-un vas se pune untdelemn, după care se încinge foarte bine. Cepele se taie mărunt și se călesc până în momentul în care au devenit aurii. Se pune și usturoiul zdrobit, după care se presară făină și se toarnă zeama unde au fiert urzicile.

Urzicile se toacă mărunt, după ce au fiert și se pune sosul de ceapă peste ele, amestecând foarte bine, pentru a nu se lipi de oală sau tigaie. Urzicile sunt gata și se servesc alături de mămăligă și mujdei de usturoi. Poftă bună!

Urzi­cile se spală bine şi se pun la fiert în apă clocotită, cu sare. Din zeama în care s-au fiert, se reţine o ceaşcă. Se pune unt­delemnul într-un vas, se încinge, se taie cepele mărunt şi se călesc până devin aurii. Se adaugă usturoiul zdrobit, se pre­sară făi­na şi se toarnă zeama în care au fiert urzicile. Acestea se toacă mărunt şi se adaugă la sosul de ceapă, ames­te­cându-se încontinuu pentru a nu se lipi. Se ser­vesc cu mămăligă şi mujdei de usturoi, după prefe­rinţă.

Trucurile măicuțelor pentru cea mai bună mâncare de urzici
Vă vom prezenta și care sunt trucurile măicuțelor pentru cea mai bună mâncare de urzici. Pentru a pregăti această rețetă trebuie să ții cont că este necesar să folosești untdelemn. Acest ingredient este important în prepararea urzicilor.

De asemenea, pentru pregătirea urzicilor este important să păstrezi o cană din apa în care au fiert urzicile, deoarece această apă o vei pune în făină și vei forma un sos delicios pe care îl vei amesteca cu urzicile.