eDelicios

Cum să pregătiți o cremă-înghețată cu gust de caramel!

Gospodinele pricepute știu că în cofetărie nuanțele contează. De exemplu, care cremă ar fi cea mai potrivită pentru pandișpan? Sau cum să alegeți cel mai reușit strat de jeleu pentru tort? Pentru a acumula experiență, trebuie să încercați diverse variante și să o alegeți pe cea perfectă pentru dumneavoastră. Sau puteți ține cont de sfaturile noastre – cel mai important ajutor! Astăzi, vă arătăm cum puteți pregăti o înghețată-cremă de casă cu caramel.

Această rețetă este cu adevărat universală. În primul rând, crema poate fi folosită pentru prepararea oricărui fel de tort. Se combină perfect atât cu pandișpan, cât și cu aluatul foietaj. În al doilea rând, deliciul neobișnuit se transformă într-o proaspătă înghețată de casă, dacă dați crema la congelator. Numai bună pentru zilele toride de vară! Folosiți smântână pentru frișcă 30% și unt de 82%.

INGREDIENTE:

– 270 ml de smântână pentru frișcă;

– 30 gr de unt;

– 165 gr de zahăr;

– 3 gr de gelatină;

– 18 gr de apă;

– 2 gr de sare,

– 1 praf de vanilie.

MOD DE PREPARARE:

1. Amestecați gelatina cu apă și o lăsați la umflat. Separat, amestecați smântâna cu unt. Încălziți amestecul.

2. Adăugați zahărul într-o cratiță cu fund gros. O puneți la foc și îl topiți, până capătă o culoare de ienibahar. Periodic, amestecați zahărul dintr-o parte în alta. Aveți grijă: caramelul încălzit în exces poate avea gust amărui.

3. Faceți focul mic și turnați în zahăr smântâna fierbinte cu unt. Amestecați, până la omogenizare.

4. După ce ingredientele se încorporează, luați cratița de la foc. Adăugați sare și vanilie, amestecați.

5. Strecurați compoziția cu ajutorul unei site. Apoi, după ce se răcește puțin (până la 70°С), adăugați gelatina umflată. Pasați compoziția cu blenderul vertical.

6. Acoperiți crema la contact cu folie de plastic și o dați la frigider pentru 12 ore.

7. Bateți apoi crema cu mixerul timp de 3-4 minute. Compoziția va crește în volum și va deveni mai deschisă la culoarea.

Înghețata-cremă de casă e gata. Deliciul poate fi servit cu fructe proaspete. Crema va fi perfectă în calitate de desert festiv.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!