eDelicios

Gogosi cu branza sarata – fix cum le făcea bunica în copilăria mea

Ingrediente

250gr faina, 120 ml lapte caldut, 12gr drojdie proaspata sau 3.5 gr drojdie uscata (jumatate de plic), 40gr zahar, 2 oua, 1 lingurita esenta de vanilie, 70 g branza sarata rasa, 30gr unt topit, 1 praf de sare, ulei pentru prajit, 50g zahar pudra pentru pudrat

Mod de preparare

Drojdia se pune intr-un pahar si se amesteca cu 1 lingurita de zahar (din cantitatea totala),apoi se amesteca cu 2 lingurite de lapte caldut. Se lasa maiaua formata la dospit pentru circa 5-10 minute. Intr-un bol se pune faina, se adauga ouale batute, branza rasa, restul laptelui, sarea, restul de zahar si esenta de vanilie. Peste faina se adauga maiaua si se amesteca bine cu o lingura din lemn pana se incorporeaza toata ingredientele.Treptat se adauga untul topit si racit, si se framanta aluatul pana devine neted si complet nelipicios. Se formeaza o bila de aluat pe care o vom unge cu putin ulei si se acopera bolul cu o folie alimentara. Se aseaza intr-un loc caldut si se asteapta sa creasca pana isi dubleaza volumul. Se infaineaza blatul de lucru si cu ajutorul unui sucitor se intinde aluatul intr-o foaie groasa cam de 1 – 1,5 cm. Se taie gogosile cu ajutorul unui cutit.

Se pune la incins o tigaie cu ulei, apoi se pun la prajit gogosile.

Se intorc gogosile imediat ce devin aurii pe o parte pana devin rumene pe ambele parti apoi se scot, se scurg si se aseaza intr-o tava in care s-au pus servete de hartie absorbanta, sa se dreneze surplusul de ulei. Se pudreaza cu putin zahar si pot fi servite calde.

Va dorim pofta buna si spor la gatit!