eDelicios

Tortul „Fetița de lapte” (varianta rapidă)!

Prepararea acestui desert durează doar 30 minute. El este incredibil de fin, aerat, moale și are un gust intens de lapte. Pregătiți-l neapărat! Suntem siguri că îl veți include în lista deserturilor preferate: nu numai din cauza gustului minunat, ci și pentru că se gătește rapid, și se pătrunde în doar o oră.

INGREDIENTE:

[rssposition position="1585380627" template="lista"]

Pentru aluat:

-380 g de lapte condensat (o conservă);

-2 ouă;

-160 g de făină;

-10 g de praf de copt.

Pentru cremă:

-500 ml de smântână pentru frișcă 33%;

-2 linguri de zahăr pudră.

Pentru glazură:

-2 linguri de zahăr pudră;

-1.5-2 lingurițe de apă fierbinte.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți aluatul: amestecați laptele condensat și ouăle cu mixerul sau telul.

2.Adăugați făina cernută împreună cu praful de copt. Amestecați până la omogenizare.

3.Divizați aluatul în 2 părți egale.

4.Răspândiți uniform o parte de aluat pe tava standard a cuptorului (38 x 32 cm), tapetată cu hârtie de copt. Coaceți blatul obținut pe parcursul a 7-8 minute în cuptorul preîncălzit până la 200°C. Apoi răsturnați-l pe un prosop curat de bucătărie și îndepărtați hârtia de copt de pe suprafața lui. Lăsați-l să se răcească.

5.Procedați similar cu cea de-a doua parte de aluat.

6.După ce blaturile se vor răci, uniformizați-le marginile cu ajutorul unui cuțit ascuțit și tăiați-le în câte 3 părți egale (sau 2 părți, dacă doriți să obțineți un tort mai mare și mai scund). Astfel vor rezulta 6 blaturi mici.

7.Pregătiți crema: bateți smântâna pentru frișcă (rece, abia scoasă din frigider) cu 2 linguri de zahăr pudră (sau după gust) până la apariția vârfurilor persistente.

8.Asamblați tortul: ungeți foarte bine blaturile cu cremă, suprapunându-le (noi am folosit câte aproximativ 3 linguri de cremă pentru fiecare blat).

9.Ungeți marginile și suprafața tortului cu crema rămasă.

10.Decorați-l după propriul dumneavoastră gust. Noi am măcinat bucățelele rămase după uniformizarea și tăierea blaturilor, după care le-am folosit pentru acoperirea întregului tort.

11.De asemenea, am pregătit puțină glazură din zahăr pudră, amestecându-l cu puțină apă clocotită. Am transferat-o într-un poș, i-am tăiat vârful și am aplicat-o pe suprafața tortului sub formă de linii paralele.

12.Dați tortul la frigider pentru minim 60 minute, ca să se pătrundă.

13.Porționați-l și serviți-l.

Anume laptele condensat îi oferă tortului un gust și o aromă inconfundabile. Vă recomandăm să pregătiți acest desert, mai ales că este ușor și rapid!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

Loading...

Parteneri:

[rssposition position="1585380633" template="doua-coloane"]