eDelicios

Clătite dungate cu frișcă bătută și căpșuni!

Clătitele dungate cu frișcă bătută și căpșuni reprezintă un mic dejun delicios și frumos. Toți vor fi încântați de ele!

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

-2 ouă mari;

-aproximativ 250 ml de lapte;

-20 g de zahăr (sau după gust);

-un praf de sare;

-o linguriță de extract de vanilie;

-20 g de unt nesărat;

-120 g de făină;

-10 g de pudră de cacao.

Pentru umplutură:

-căpșuni proaspete — după gust;

-150 ml de smântână pentru frișcă 33-35%;

-o lingură de zahăr pudră (sau după gust).

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți aluatul: bateți ouăle, zahărul, extractul de vanilie și un praf de sare cu telul până la omogenizare. Adăugați 2/3 din lapte și amestecați.

2.Cerneți făina într-un alt bol. Turnați treptat compoziția lichidă în ea și amestecați foarte bine cu telul până veți obține un aluat gros și omogen, fără cocoloașe.

3.După ce aluatul se va omogeniza, adăugați compoziția lichidă rămasă. Dacă este necesar, mai adăugați lapte până când aluatul va căpăta consistența optimă.

4.Adăugați untul topit și răcit. Amestecați.

5.Divizați aluatul obținut în 2 părți egale: ¼ și ¾. Adăugați pudra de cacao în partea mai mică de aluat, cernându-o printr-o sită măruntă și amestecând bine cu telul, ca să nu rămână cocoloașe.

6.Lăsați cele două aluaturi să se odihnească pe parcursul a 10 minute. Apoi transferați aluatul de ciocolată într-un poș, tăindu-i vârful (puteți să folosiți o sticlă de plastic în acest scop, găurindu-i puțin capacul).

7.Încingeți tigaia pe foc moderat și, doar înainte de coacerea primei clătite, ungeți-o cu ulei. Noi am folosit o tigaie cu diametrul de 21 cm.

8.Turnați o cantitate mică de aluat alb în tigaie, folosind polonicul. Răspândiți-o rapid și uniform pe toată suprafața ei. Aplicați îndată aluatul de ciocolată pe clătita modelată (sub formă de spirală, dungi etc.). Coaceți clătita pe ambele părți: până se va rumeni pe prima parte și timp de câteva secunde pe cealaltă parte, ca să se mențină modelul.

9.Procedând similar, coaceți toatele clătitele. Noi am obținut 8 bucăți.

10.Dacă v-a mai rămas aluat de ciocolată, puteți să-l diluați cu puțin lapte și să preparați clătite obișnuite din el. De asemenea, el este potrivit pentru modelarea clătitelor ajurate.

11.Pregătiți umplutura: tăiați căpșunile spălate și uscate în feliuțe.

12.Bateți smântâna pentru frișcă (rece, abia scoasă din frigider) și zahărul pudră cu mixerul până la apariția vârfurilor persistente. Dacă doriți, puteți să transferați frișca bătută într-un poș.

13.Așezați fiecare clătită pe tocător sau farfurie: cu fața rumenă, fără model, în sus. Puneți feliuțele de căpșuni pe ea și aplicați frișca bătută pe suprafața căpșunilor.

14.Îndoiți puțin clătita, după care rulați-o cu grijă, oferindu-i forma de cornet (partea îndoită trebuie să se afle la baza cornetului, ca să nu permită răspândirea umpluturii). Puteți să mai adăugați frișcă bătută și căpșuni în ea.

15.Serviți aceste clătite minunate!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

Loading...