eDelicios

Prăjitură din biscuiți și cremă de brânză (fără coacere) — rapidă, delicioasă și economică!

Ne-a plăcut această rețetă! O puteți pregăti pentru o ocazie specială sau într-o zi obișnuită, ca să-i bucurați pe cei dragi cu ceva dulce. În primul rând, se prepară foarte ușor, iar în al doilea rând — este delicioasă, ușoară și nu necesită multe cheltuieli. Este desertul ideal după o masă copioasă!

INGREDIENTE (PENTRU 10 PORȚII):

-500 g de brânză dulce de vaci;

-200 g de zahăr;

-400 g de smântână fermentată;

-100 g de biscuiți „Petit Beurre”;

-2 linguri de gelatină;

-50 g de ciocolată;

-60 ml de apă.

MOD DE PREPARARE:

1.Astfel, pregătiți ingredientele necesare. Noi am cumpărat brânză păstoasă. Dacă aveți una granulară, treceți-o prin mașina de tocat carne sau o strecurătoare măruntă. De asemenea, o puteți pasa cu blenderul până la omogenizare.

2.Combinați zahărul cu brânza și smântâna. Amestecați-le foarte bine, pentru ca zahărul să se dizolve complet.

3.Acoperiți gelatina cu apa fiartă și răcită. Lăsați-o să se hidrateze foarte bine.

4.Pregătiți forma, în care veți asambla tortul. Noi am folosit o tavă cu dimensiunile de 18 x 24 cm. Tapetați-o cu folie alimentară, după care așezați primul strat de biscuiți în ea.

5.Topiți gelatina hidratată: noi am încălzit-o pe parcursul câtorva secunde în cuptorul cu microunde setat la 450 W. Ea trebuie să fie călduță.

6.Adăugați o lingură de cremă în gelatină și amestecați. Apoi turnați-o în bolul cu toată crema și iarăși amestecați foarte bine.

7.Divizați crema în 3 părți. Turnați o parte de cremă peste primul strat de biscuiți și răspândiți-o uniform.

8.Așezați încă un strat de biscuiți pe suprafața stratului de cremă.

9.Apoi acoperiți biscuiții cu cremă. Drept rezultat, veți obține o prăjitură formată din 3 straturi de biscuiți și 3 straturi de cremă. Ultimul strat va fi reprezentat de cremă.

10.Acoperiți forma cu folie alimentară și dați prăjitura la frigider peste noapte.

11.Scoateți-o din frigider și din tavă în următoarea zi și presărați-o cu fulgi de ciocolată. Tăiați-o și serviți-o. Este delicioasă.