eDelicios

Cultivatorii de plante recomandă să înfigeți chibrituri în ghiveci. Un truc pe care puțini îl cunosc!

Încercați neapărat!

Fiecare amator de flori este permanent îngrijorat de starea plantelor sale preferate. Probabil și dumneavoastră faceți parte din această categorie: le fertilizați, le transplantați și vă bucurați sincer atunci când înfloresc și cresc.

Dar uneori apar situații, când toate eforturile noastre sunt în zadar, iar florile se ofilesc și se usucă. Deseori în ghiveci apar musculițe negre, pe care nu le puteți vedea cu ochiul liber.

Mai întâi de toate, trebuie să înțelegeți de ce apar. Cauzele pot fi:

-udarea prea frecventă;

-îngrășămintele necorespunzătoare;

-lichidul pentru udare necalitativ.

De îndată ce ați aflat cauza apariției musculițelor, puteți trece la etapa de înlăturare a acestora. Pentru asta este suficient să înfigeți în ghiveci câteva chibrituri, cu gămălia în sol.

Țineți cont de faptul că chibriturile trebuie să se afle la o anumită distanță unul de altul.

Apoi efectuați procedurile standard de îngrijire și irigare a plantei. Peste 7 zile, scoateți chibriturile din pământ și studiați atent gămăliile.

Dacă acestea s-au dizolvat complet, atunci e nevoie să înfigeți altele. Repetând procedura de mai multe ori, musculițele vor dispărea, deoarece ele mor din cauza sulfului.

Astfel, puteți salva plantele dumneavoastră de dăunători, fără să recurgeți la utilizarea pesticidelor, care pot afecta dezvoltarea și creșterea lor normală.