eDelicios

Iată 10 obiceiuri ce-ți distrug rinichii – Atenție la numărul 4!

Rinichii au o importanță covârșitoare în corpul omenesc. Acest filtru organic are o sarcină dificilă – curăţarea sângelui de toxine de orice fel, microbi şi infecţii. De asemenea rinichii reglează echilibrul dintre apă şi sare în organism, reduce tensiunea arterială şi producţia de celule roşii din sâge. Lista poate continua, dar ne vom opri asupra modului în care subestimăm activitatea acestui organ.

Cei mai mulţi dintre noi sunt familiari cu aceste obiceiuri, dar nu se gândesc ce daune provoacă.

OBICEIURI CE AFACETEAZĂ RINICHII

1. Alcoolul şi fumatul

Deja este demonstrat faptul că fumatul şi consumul de alcool afectează sănătatea. Obiceiurile nocive agravează funcţiile renale, deoarece acestea nu pot face faţă numărului mare substanţe toxice, ce pătrund în corp.
Numai în filme se fumează şi se bea frumos, însă în realitate – este o sinucidere lentă. Gândiţi-vă la asta atunci când fumaţi sau luaţi o sticlă de bere.

2. Lipsa de somn

Anume în timpul nopţii ţesutul renal se reînnoieşte. Dacă în mod constant aveţi insuficienţă de somn, acest proces nu trece definitiv, ceea ce poate duce la o dereglare a funcţiei rinichilor.

3. Consmul excesiv de cofeină

Cofeina, care este conţinută în cafea şi multe băuturi răcoritoare, în cantităţi mari, este dăunătoae pentru întregul corp, în special pentru rinichi. Ea are proprităţi diuretice puternice, deshidratează organismul şi impune rinichii să funcţioneze în zadar, ceea ce creează o povară suplimentară pentru ei.

4. Sedentarismul

De multe ori, mai ales din cauza unui loc de muncă sedentar, are loc stagnarea rinichilor. Pentru a restabili circulaţia sângelui, la fiecare oră, faceţi puţină gimnastică. Exerciţiile fizice regulate vor preveni apariţia pietrelor la rinichi.

5. Lipsa Vitaminei B6

Pentru ca rinichii să funcţioneze bine, trebuie să consumaţi zilnic în medie 1,3 ml de vitamina B6. Aceasta se găseşte în carnea de pui, peşte, cartofi şi multe fructe, cu excepţia celor citrice.

6. Golirea întârziată a vezicii urinare.

Retenţia permanentă de urină în vezica urinară poate duce la insuficienţă renală şi incontinenţă.

7. Cantitatea excesiva de sodiu

Principala sursă de sodiu pentru om este sarea de masă. Dar, dacă abuzaţi de ea, atunci rinichii ca principalul reglator al metabolismului apei şi sării, nu-şi pot îndeplini funcţia. Rata zilnică de sare pentru un adult este de până la 5-6 grame. Urmaţi acest sfat: nu adăugaţi sare în mâncare – vă veţi obişnui repede şi veţi simţi mai bine gustul mâncării.

8. Dietele exagerate

Dietele care ard grăsimile din organism, în esență, golesc rinichii şi îi lipsesc de proteţie. Ca rezultat, ei primesc o lovitură dublă: pe de o parte, filtrează sângele dezechilibrat, iar pe de altă parte – nu primesc substanțele nutritive.

9. Excesul de proteine

Proteina nu este în măsură să se acumuleze în organism, ca grăsimea. Prin urmare, excesul de proteine suprasolicită rinichii. În cazul în care rinichii nu pot face față acestor schimbări, atunci se pot forma pietre.

10. Utilizarea insuficientă a apei.

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.