eDelicios

Ceaiul de cimbru face minuni în afecțiunile respiratorii. Ameliorează tusea, răceala și febra. Cum se prepara corect

Virozele respiratorii, răcelile sunt peste tot.

Ai putea să mergi la medic, să-i respecți sfaturile, iar acasă să bei ceai. De exemplu, cimbrul este renumit pentru proprietățile sale antifungice, fiind utilizat cu succes împotriva tusei, răcelii și a febrei. Mai mult, fiind bogat în vitamine și minerale acestea este folosit și pentru ameliorarea tulburărilor gastro-intestinale, durerilor de cap, combate astenia de primăvara și diminuează nivelul stresului din corp.

Iată de ce este indicat să bei ceai de cimbru:

Este un veritabil antiinflamator de aceea, dacă sunt aplicate comprese cu ceai călduț pe zona afectată, acesta poate ameliora entorsele, luxațiile, întinderile musculare.

Are efect antifungic, fiind folosit cu succes în cazul infecțiilor localizate în rinichi sau în vezica urinară. De asemenea, este bun și în cazul eczemelor care apar pe piele.

Ceaiul de cimbru poate ameliora durerile de stomac, arsurile, indigestia și sindromul de colon iritabil.

Sunt studii care arată că cimbrul contribuie la creșterea imunității, dar este și un real adjuvant împotriva infecțiilor intestinale.

Consumul de ceai de cimbru poate îmbunătăți și funcționarea ficatului și a rinichilor la cote optime

Ceaiul de cimbru este un agent antiseptic de excepție. Sunt studii care au arătat că acesta conține uleiuri volatile ca timol și carvacol eficiente în tratarea infecțiile fungice. În plus, o mulțime de paste de dinți conțin aceste ingrediente precum și apa de gură deoarece ele au rolul de a proteja împotriva gingivitei dar combat și placa bacteriană.

Totodată, ceaiul de cimbru conține vitamine și minerale esențiale pentru buna funcționare a organismului. Mai exact cimbrul conține vitaminele A, C, B dar și fier, calciu, magneziu, mangan, potasiu, zinc. Având fibre dietetice acesta poate contribui la buna funcționare a sistemului digestiv. Mai mult, fibrele sunt esențiale pentru reducerea colesterolului rău – LDL și stimulează creșterea celui bun – HDL. Nu în ultimul rând, fibrele sunt un important prebiotic care contribuie la menținerea florei intestinale.

Cum se prepara corect:

Ceaiul se prepară prin infuzarea unei lingurițe de plantă uscată și mărunțită, într-o cană cu apă fierbinte, pentru 10-15 minute. Se strecoară și se bea călduț, cu înghițituri mici și rare, pe parcursul a 15 minute. Se pot bea 3 căni pe zi.