eDelicios

Prăjitură cu blat din albușuri cu cafea

Îți trebuie pentru blat:
7 albușuri
un praf de sare
5 linguri de zahăr
3 linguri cafea naturală cernută(granulă foarte fină)
un praf de copt
4 linguri de făină
Pentru cremă:
200 ml frișcă lichidă
4 linguri piure de castane
1 lingură vârfuită de pudră de roșcove
un plic gelatină
Pentru decor:
100 ml frișcă lichidă
1 linguriță de cafea solubilă (nes)
10-15 bucăți de zahăr bob de cafea
Preparare:
Pentru blat, se mixează albușurile cu un praf de sare și apoi cu zahărul, până se ține de paletele mixerului, apoi se încorporează făina cernută și amestecată cu cafeaua naturală cernută și praful de copt.
Se tapetează o tavă cu hârtie de copt, se toarnă aluatul și apoi se dă la copt în cuptorul preîncălzit, primele 5 minute la foc iute apoi se reduce la minim temperatura și se mai lasă încă 15 minute la copt.
Blatul copt, se scoate de pe hârtia de copt cât este încă cald, cu lama unui cuțit, și apoi se taie în 2 jumătăți egale.
Pentru cremă, se mixează 200 ml frișcă până se întărește, se adaugă piureul de castane și pudra de roșcove, se adaugă gelatina hidratată în 100 ml apă rece și apoi topită la bain-marie.
Se așază într-o formă cu margini reglabile prima parte de blat, se toarnă deasupra crema pregătită, se vine deasupra cu cealaltă jumătate de blat, se presează ușor cu mâna până se uniformizează prăjitura și se dă la rece timp de 2 ore.
Se taie prăjitura în forma dorită, se decorează cu 100 ml frișcă mixată și întărit, se cerne deasupra un pic de cafea solubilă și se decorează cu câte un bob de cafea din zahăr.