eDelicios

Friptură aromată și suculentă, pregătită la cuptor

Jamie Oliver, cunoscutul realizator de emisiuni culinare, ne învaţă astăzi cum să marinăm carnea de porc. Reţeta lui de marinată este destul de simplă, iar ingredientele nu sunt prea costisitoare, aşa că poţi încerca şi tu varianta renumitului bucătar.

Ingrediente marinată pentru carnea de porc

1 linguriţă seminţe de fenicul
½ linguriţă seminţe de chimion
2 cuişoare
1 lingură cu vârf boia dulce
coaja şi sucul de la 1 portocală
4 căţei de usturoi
1 legătură mică de cimbru proaspăt
150 ml ketchup
6 linguri oţet balsamic
4 fileuri de porc (aproximativ 1,6 kg carne macră)
sare grunjoasă
piper negru măcinat

Cum să marinezi carnea de porc

Laşi carnea la marinat cu o zi înainte să o găteşti sau măcar o oră înainte de gătit. Pisezi într-un mojar seminţele de fenicul cu seminţele de chimion şi cuişoarele.

Adaugi boiaua dulce şi coaja rasă şi sucul de la o portocală şi amesteci până la omogenizare. Cureţi căţeii de usturoi şi îi tai foarte fin, apoi alegi frunzele de cimbru verde şi le toci, apoi adaugi în usturoiul şi cimbrul în mojar şi le pisezi bine. Torni ketchupul şi oţetul balsamic, apoi omogenizezi compoziţia.

Aşezi cele 4 fileuri de carne de porc pe o tavă de copt şi le condimentezi cu sare şi piper negru măcinat, după gust. Torni marinata peste carne şi nivelezi, până când fileurile sunt complet acoperite. Păstrezi un pic din cantitatea de marinată pentru a unge carnea în timp ce o frigi, dacă vrei să obţii o glazură delicioasă şi frumoasă.

Laşi ingredientele să marineze carnea cel puţin o oră (sau peste noapte), apoi frigi carnea pe grătar. Fileurile de porc sunt perfecte dacă le serveşti cu o salată proaspătă sau cu garnitură de orez.