eDelicios

Bomboanele „Lapte de pasăre” — 2 rețete detaliate!

Vă propunem 2 rețete minunate de bomboane „Lapte de pasăre”. Pregătiți-le și răsfățați-i pe cei dragi cu aceste deserturi fine și delicioase!

BOMBOANELE CLASICE „LAPTE DE PASĂRE”

Aceste bomboane se prepară cu sirop de glucoză. Puteți să le pregătiți și fără el (cea de-a doua rețetă), dar cele preparate cu sirop de glucoză au o textură mai bună și se păstrează o perioadă mai lungă.

Ingrediente:

-2 albușuri de ouă;

-½ linguriță de sare de lămâie;

-150 ml de apă;

-5 g de agar-agar (gelatină de origine vegetală);

-150 g de zahăr;

-100 g de sirop de glucoză;

-100 g de lapte condensat;

-200 g de unt;

-fulgi de cocos și pudră de cacao — pentru decor.

Mod de preparare:

1.Înainte de începerea preparării compoziției pentru bomboane, tapetați forma cu folie alimentară, iar apoi ungeți-o cu puțin ulei rafinat de floarea-soarelui. Noi am folosit o formă de silicon, cu dimensiunile de 22 x 22 cm.

2.Puneți apa, siropul de glucoză și zahărul amestecat cu agar-agar-ul într-un vas termorezistent.

3.Așezați vasul pe foc. Fierbeți siropul timp de 6 minute din momentul clocotirii, amestecând în permanență. După 4 minute de fierbere adăugați sarea de lămâie.

4.În același timp începeți să bateți albușurile de ouă cu mixerul pornit la viteză medie, mărindu-o treptat.

5.Mărind viteza mixerului până la maxim și amestecând continuu, adăugați treptat siropul fierbinte în spuma de albușuri. După ce veți încorpora tot siropul, continuați să mixați compoziția pe parcursul a încă 3-4 minute, până se va răci (în mod ideal, până la 60°C).

6.Între timp bateți untul moale (la temperatura camerei) cu laptele condensat până veți obține o cremă omogenă și pufoasă.

7.După ce compoziția de albușuri se va răci, fără să opriți mixarea, adăugați treptat crema de unt și lapte condensat în ea. Amestecați totul până la omogenizare.

8.Transferați îndată compoziția rezultată în forma pregătită, răspândindu-o uniform. Lăsați-o timp de 30 minute la temperatura camerei, după care dați-o la frigider pentru 2-3 ore.

9.Apoi scoateți-o din formă și porționați-o cu ajutorul unui cuțit fierbinte și al unei rigle.

10.Tăvăliți bomboanele prin fulgi de cocos sau pudră de cacao (alegeți una calitativă). Astfel dulceața bomboanelor se reduce puțin și gustul lor devine mai fin.

11.Serviți-le cu multă plăcere!

BOMBOANELE „LAPTE DE PASĂRE” CU AROMĂ DE CARAMEL

Această rețetă nu presupune utilizarea siropului de glucoză. Astfel puteți să comparați cele 2 moduri de preparare și să-l alegeți pe cel care vă place mai mult!

Dacă doriți, puteți să înlocuiți laptele condensat caramelizat cu lapte condensat obișnuit.

Ingrediente:

-150 g de unt;

-150 g de lapte condensat caramelizat;

-3 albușuri de ouă;

-¼ linguriță de sare de lămâie;

-6 g de agar-agar;

-130 ml de apă;

-200 g de zahăr;

-fulgi de cocos — pentru decor.

Mod de preparare:

1.Puneți apa, zahărul și agar-agar-ul într-un vas termorezistent. Amestecați foarte bine.

2.Așezați vasul pe foc și fierbeți siropul timp de 6 minute din momentul clocotirii, amestecând continuu. După 4 minute de fierbere adăugați sarea de lămâie.

3.În același timp începeți să bateți albușurile cu mixerul pornit la viteză medie, mărindu-i treptat viteza.

4.Luați siropul de pe foc. Mărind viteza mixerului până la maxim și amestecând în permanență, adăugați treptat siropul fierbinte în spuma de albușuri.

După ce compoziția se va omogeniza, continuați să o mixați pe parcursul a 4-5 minute, până se va răci (în mod ideal până la 60°C — noi atingem vasul cu mâna: dacă nu frige, înseamnă că compoziția a ajuns la temperatura optimă).

5.Cât timp bezeaua se bate, mixați untul moale (la temperatura camerei) cu laptele condensat caramelizat până veți obține o cremă pufoasă și omogenă.

6.Reducând puțin viteza mixerului și amestecând continuu, încorporați treptat crema de unt și lapte condensat caramelizat în bezeaua ușor răcită. Trebuie să obțineți o compoziție omogenă.

7.Transferați-o îndată în forma pregătită (tapetată cu folie alimentară și unsă cu puțin ulei), răspândindu-o uniform. Noi am folosit o formă de silicon, cu dimensiunile de 28 x 22 cm.

8.Lăsați compoziția timp de 30 minute la temperatura camerei, după care dați-o la frigider pentru 2 ore.

9.Scoateți-o din formă și, folosind un cuțit fierbinte și o riglă, tăiați-o sub formă de dreptunghiuri.

10.Tăvăliți bomboanele obținute prin fulgi de cocos.

Bomboanele pregătite după prima rețetă sunt mai dulci, dar au o textură deosebită, identică cu cea a bomboanelor „Lapte de pasăre” din comerț. Ca să le reduceți dulceața, tăvăliți-le prin pudră de cacao.

Bomboanele pregătite după cea de-a doua rețetă au o textură mai moale și sunt moderat de dulci.

Pregătiți acest desert minunat și alegeți varianta, care vă place mai mult!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi.