eDelicios

Cum faci cel mai gustos orez – Cum se fierbe corect orezul pentru o garnitură delicioasă

Cum se fierbe corect orezul simplu pentru garnituri – Secretul pentru cel mai gustos orez – Orezul – o garnitură potrivită pentru aproape toate felurile de mâcare – 80% conținut de carbohidrați complecși, cantitate minima de sare și absența completă a glutenului (unul dintre cei mai puternici alergeni) fac din orez un produs popular atât în meniurile pentru copii, cât și pentru cei care suferă de boli și afecțiuni cardiovasculare, renale.

De asemenea, orezul este aliment de bază în multe diete. Exist mai multe tipuri de orez, diferențiate prin tipul bobului, culoare și aromă (orez lung, rotund, mijlociu, bob cu bob și altele) – Astăzi vom pregăti un orez simplu, numai bun pe post de garnitură…

Ingrediente

200-250 grmae de orez
400 ml de apă (pentru gătit)
40 grame de unt
1 linguriță de sare
Mod de preparare

În primul rând, spălați bine orezul.

Într-o cratiță adâncă, turnați apă deasupra boabelor de orez și amestecați-le minuțios cu mâna, apoi scurgeți apa.

Repetați procesul până când apa va scursă va fi curată, imaculată.

Turnați apă rece deasupra orezului spălat anterior, acoperiți vasul cu un prosop de hârtie și lăsați-l la umflat timp de cel puțin 2 ore. Puteți face această procedură noaptea sau dimineața astfel încât la prânz sau la cină să îl puteți pregăti.

Se scurge apa în care a fost înmuiat orezul și se spală bine orezul încă o dată. Puneți orezul în cratiță (în mod ideal, o oală cu pereții groși). Acoperiți orezul cu cantitatea de apă indicată în lista ingredientelor.

Lăsați-l să fiarbă la foc intens timp de 3 minute. Tot acum adăugați sarea și untul.

Acoperiți cratița cu un capac, opriți focul și lasați-o pentru aproximativ 30 de minute.

Vă garantez că veți obține cel mai bun orez. Voi cum pregătiți orezul?

Poftă bună!